Van’ın Edremit ilçesinde yaşayan İnan ailesi, evlatlık olan tek çocukları Berat’ın görmesi için yetkililerden yardım bekliyor. 

İlçede yaşayan ve 21 yıl çocukları olmayan Ayten ve Aydın İnan çifti, son çare olarak sevgi evlerinden bir evlat edindiler. Berat isimli erkek çocuğunu 18 günlük iken evlat edinen İnan ailesinin mutluluğu, yaklaşık 2 ay önce Berat’ın gözlerinin görmemesi ile yerini hüzne bıraktı. İki ay önce sabah kahvaltısında Berat’ın görmediğini fark eden anne Ayten İnan, oğlunu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Burada yaklaşık 14 gün boyunca kalan Berat’ın durumunda olumlu bir netice alınamaması üzerine önce YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine götüren acılı aile, daha sonra büyük şehirlerdeki hastanelerin yolunu tuttu. Önce Ankara, ardından İstanbul’daki hastanelere başvuran İnan ailesi, doktorların “Gözleri açılmaz, eve götürün” demesi üzerine tekrar Van’a döndü.

“BERAT’I HEMEN İNGİLTERE’YE GÖTÜRMEMİZ GEREKİYOR”

Umutlarını yitirmediklerini ve tek çocukları olan Berat’ın görmesi için internette araştırma yaptıklarını belirten Ayten İnan, “İnternette, Ali Omur Kayabaşı isimli bir doktorla tanıştım. Kendisi İngiltere’de kalıyor. Oğlum Berat’ı İngiltere’de tedavi edeceğini söyledi. Kendisiyle görüştükten sonra Berat’ın kan tahlilini Almanya’ya gönderdik. Şimdi oradan gelecek sonuca göre konulacak teşhisi bekliyoruz. Sonuç geldikten sonra Berat’ı hemen İngiltere’ye götürmemiz gerekiyor. Ancak maddi imkanlarımız olmadığı için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istiyoruz” dedi.

Berat’ın sağ gözünün yüzde 70 görmediğini ifade eden acılı anne, “Şu anda sol gözüyle hafif görebiliyor. Tek isteğim Berat’ın tekrar görmesi. Onun için gözlerimi vermeye hazırım. Yeter ki Berat görsün” diye konuştu.

Baba Aydın İnan ise 14 aydır işsiz olduğunu ve hiçbir yerde iş bulamadığını belirterek, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Tek isteğim oğlumun tekrar görmesidir” ifadelerini kullandı.

Hafif gördüğü tek gözüyle oyuncaklarıyla oynamaya çalışan minik Berat ise “Oyuncaklarımla tekrar oynamak istiyorum. Görmek istiyorum” şeklinde konuştu.

(Atilla İdiz / İHA)