Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, kadınların jinekolojik rahatsızlıklardan ozon terapi ile kurtulabileceğini söyledi.
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, İHA muhabirine, jinekolojik rahatsızlıklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Jinekolojik iltihapların, kadını jinekoloğa gitmeye zorlayan en sık şikayetlerden biri olduğunu belirten Çoksüer, jinekolojik iltihaplarda, kadının şikayetinin genellikle vajinal akıntı, koku ve kaşıntı olduğunu ifade etti. Etkenin cinsine göre şikayetin şiddeti ve karakterinin değişebildiğini anlatan Çoksüer, tedavi edilmeyen vajinal enfeksiyonların kronikleşerek, hem rahim ağzında hem de rahim içi, tüpler ve yumurtalıklarda kronik pelvik enfeksiyona yol açarak, geçmeyen kasık ve karın ağrılarıyla seyreden durumlara sebep olabileceğini kaydetti.
"OZON TEDAVİSİ BİRÇOK HASTALIKTA KULLANILABİLİR"
Ozon gazının üç oksijen atomundan oluşan doğadaki en güçlü oksidanlardan biri olduğunu aktaran Çoksüer, "Ozon terapi, vücuda çeşitli yollardan ozon gazı ya da ozon gazına tabi tutulmuş hastanın kendi kanı verilerek oluşturulan oksidatif stresin adıdır. Dünyada Almanya, İngiltere, ABD, Japonya, Rusya, İtalya, Brezilya gibi birçok ülkede uygulanmaktadır. Ozon terapisinin bilimselliğini kanıtlayan çalışmalar yapılmış ve birçok hastalıkta etkili olduğu tespit edilmiştir. Etki mekanizması, bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücuttaki bakteri, virüs ve mantarları öldürür. Vücudumuzdaki pestisitler, ilaç atıkları, asidik maddeler gibi toksik maddeleri ve diğer serbest radikalleri azaltarak detoks etkisi yaratır. Hızlı büyüyen kanser hücrelerinin bölünmesini ve metastaz yapma özelliğini engeller yani antineoplastiktir. Beta endorfin ve norepinefrin gibi doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlar. Ozon tedavisi, diyabet-diyabetik ayak yaraları, dolaşım bozuklukları, iskemik kalp ve beyin hastalıkları, romatizmal hastalıklar, hepatit -mantar enfeksiyonları, bakteriyel tüm enfeksiyon hastalıkları, kanser hastalarında ve jinekolojik enfeksiyon ve kanserler gibi pek çok hastalıkta ozon etkin bir tedavidir. Ozonun kullanılmaması gereken hastalar hamilelerde, solunum sorunları olanlarda, kontrol altında olmayan hipertiroidide ve favizmde kullanmamalıyız. Ek olarak kronik akciğer patolojisi olan hastalarda ozondan uzak durmak akıllıca olacaktır" dedi.
"JİNEKOLOJİK İLTİHAPLARDA OZONUN MİKROP ÖLDÜRÜCÜ ETKİSİNDEN YARARLANABİLİRİZ"
Jinekolojik iltihaplarda klasik tedavinin, etkenin cinsine göre antibiyotik, antivirütik veya antimikotik verilerek yapıldığını bildiren Doç. Dr. Çoksüer, şöyle devam etti:
"Hastalık yapan mikroorganizmaları yok etmek için alınan bir çok ilaç vücut için gerekli mikroplara da zarar vererek vücudun dengesini bozup başka şikayetlere yol açabilir. Örneğin kullanılan bir antibiyotik vajinal mantarların üremesini kolaylaştırır. Ayrıca ağızdan alınan birçok ilaç karaciğer ve böbrekte fonksiyonlarını da olumsuz etkileyebilir. Onun için jinekolojik iltihaplar tedavisinde, ozonun mikrop öldürücü etkisinden güvenle yararlanabiliriz. Ozon terapi, vajinal enfeksiyonlarda mikrop öldürücü etkisinin yanında ağrı, yanma, kaşınma gibi şikayetlerde de hızla düzelme sağlar. Özellikle bağışıklık sisteminin düşük olmasına bağlı sıkça oluşan vajinal enfeksiyonlar da, sistemik ozon uygulamaları vücudun bağışıklık sistemini geliştirerek tekrarlayan enfeksiyonları önlemiş olur. Jinekolojik iltihaplarda ozon terapi uygulaması, hastanın şikayetleri, yasam tarzı, tekrarlama sıklığına göre karar verilir. Vajinal veya vajinal + sistemik ozon uygulamaları, vajinal enfeksiyonlarda tedavi başarısını arttırmaktadır. Vajinal akıntısı olan bayanlarda, ozon tedavisi eğitimini almış bir ozon terapisti hekim tarafından uygulandığı takdirde tamamen güvenli, pratik ve etkilidir."