PSİKOLOG Didem Cengiz, Sanko Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniği’nde göreve başladı.
Ankara 1986 doğumlu olan Didem Cengiz, ortaokul ve lise eğitimini Balıkesir’de tamamladı. İlk lisans eğitimini Balıkesir Üniversitesi’nde, ikinci lisans eğitimini Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Cengiz, aynı üniversitede Klinik Psikoloji Yetişkin Alt Dalı Yüksek Lisansına devam etti. 2015 yılında Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen Tıbbi Hipnoz eğitimini ve 2018 yılında Gaby Golan’dan Hipnoanalitik Teknikler eğitimlerini tamamlayan Cengiz, 2017 yılından bu yana Üsküdar Üniversitesi GETIPMER (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi) Danışma Kurulu ve GETIPMER Hypnosis-Complementary Dergisi Bilimsel Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.
2016-2018 yılları arasında, World Confederation of Existential Therapy (WCET) ve Federation of Existential Therapists of Europe (FETE) kurucu üyesi Varoluşçu Akademi ve Varoluşçu Psikoterapiler Derneği onaylı, iki yıl süren Temel Varoluşçu Analiz Eğitimini tamamlayarak Psikoterapist unvanı almaya hak kazandı. 2016 yılında Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nin düzenlediği 120 saatlik Cinsel Terapi Eğitimini tamamlayan Cengiz, kadın cinsel işlev bozuklukları, cinsel isteksizlik, cinsel tiksinti bozukluğu, anorgazmi; erkek cinsel işlev bozuklukları, prematüre ve retarde ejekülasyon, empotans, cinsel isteksizlik ve cinsel tiksinti bozukluğu konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
Çeşitli anaokulu, kreş ve rehabilitasyon merkezlerinde ‘Çocuklarda Cinsellik Eğitim’, ‘Çocuklarla Cinsellik Nasıl Konuşulur’, ‘Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi’ ve ‘Özel Gereksinimli Çocuklarda Cinsellik’ konulu seminerler veren Cengiz, 2016 yılında Evlilik ve Çift Terapisi eğitimlerini yine Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nde tamamladı. Cengiz, çift ilişkisi, evlenme, boşanma evlilik sözleşmeleri, iletişim problemleri, çatışma çözümü ilişkide yakınlık kurma problemleri, cinsel yönelimlerle evlilik ilişkisi, konularında terapi hizmeti vermektedir.
FOTOĞRAFLI