İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelindeki tüm kamu ve özel hastane yöneticilerine “Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) Uygulayıcı Eğitimi” verildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, özel, kamu ve üniversite hastanelerinin Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Hazırlama Komisyonlarında görevli ve Hastane Afet ve Acil Durum Planlarının incelenmesinden sorumlu personeline yönelik HAP uygulayıcı eğitimlerine başladı.



Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirilen ve üç gün süren eğitimlere hastanelerin afet ve acil durum komisyonundaki görevlilerden oluşan 28 kişi katıldı.



Eğitimlerle ilgili bilgi veren Afet Birim Sorumlusu Süleyman Kepenek, "Katılımcılara hastane afet ve acil durum planı ile ilgili eğitim verildi. Gerek il geneline yaşanabilecek afet durumlarında gerekse de hastane içerisinde yaşanacak olumsuz durumlarda sağlık hizmetlerinin temelini oluşturacak olan plan üzerinde hazırlık yapıldı. Bu planların en iyi şekilde hazırlanması hedeflendi. Hastane afet planı hazırlama komite üyelerinin katıldığı eğitimler Trabzon ve Artvin illerinden gelen uzman kişiler tarafından verildi" dedi.



İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen, standart çerçeveye ve kılavuza sahip söz konusu eğitim ile hastanelerde afet ve acil durum yönetimini geliştirmek, hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afete hazırlıklı ve dayanıklı olmasını sağlamak, afet halinde zamanında, hızlı ve etkili müdahale amaçladıklarını söyledi.



Tepe, ülke genelindeki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin önlem almalarını, yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamak amacıyla yayımlanan Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği gereği hazırlıklarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.



Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikaları verildi.