Sağlık Bakanlığının himayesinde Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından, sağlık personeline yönelik, dünya genelinde ciddi bir halk sağlığı sorunu olan "sepsis"in tanı ve tedavisine ilişkin eğitim kampanyası başlatıldı.

Dünyada  her yıl milyonlarca kişiyi etkileyen  sepsis, ülkemizde son derece önemli bir sağlık problemidir. Günde yaklaşık 1000 kişinin ölümüne neden olan,  cinsiyet ve sosyo ekonomik durum ayrımı yapmadan her yaş grubunda görülebilen sepsis, hızlı ve etkin bir şekilde tedavi edilmediği takdirde, hızla çoklu organ yetmezliğine ve ölüme sebep olmaktadır.

Sağlık Bakanlığı himayesinde, 2014 yılında sağlık çalışanlarını sepsis hakkında bilgilendirmeye yönelik farkındalık ve tanı eğitimleri başlatılmış olup, bu eğitimler Türk Yoğun Bakım Derneği eğitmenleri tarafından verilmektedir.  Bu yıl eğitim programına, ilk tedavi ve ileri basamak tedavileri de ilave edilerek “13 Eylül Dünya Sepsis Günü”nde, ilimizdeRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda sağlık personeline yönelik eğitim toplantısı geçekleştirildi.