Rize İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe başkanlığında, hizmet başkanları, başkan yardımcıları, uzman ve şube müdürleri, hastane başhekim, müdür ve müdür yardımcılarının katılımıyla “Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

Sağlık hizmetlerinin daha etkin, verimli, hakkaniyetli, ulaşılabilir ve kaliteli sunulabilmesi adına, illerde sağlık hizmetini yürüten sözleşmeli yöneticilerin, sözleşme süresince yürüttükleri faaliyetlerin Bakanlığın strateji ve hedefleri doğrultusunda, kaynak kullanımı ve hizmet sunumu etkililik ve verimlilik düzeylerini, ölçülebilir verilere dayalı performans göstergeleri kullanarak izlemek, ölçmek ve değerlendirmek amacıyla oluşturulan “Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirmesi” sistemi gündeme getirildi.

Yıl içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hizmet standartları çerçevesinde, sözleşmeli yöneticilerin performansının değerlendirileceği, bu sayede hizmet kalitesinde, hasta ve çalışan memnuniyetinde, kaynakların etkin ve verimli kullanımında artış hedeflendiği vurgulandı.