Rize'deki HES inşaatında yaklaşık 15 metre yüksekten düşen harita mühendisi, 12 kişiden oluşan kurtarma ekibinin yoğun çabası sonucu kurtarıldı ve ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi.

 
Rize'nin Çayeli ilçesinde, hidroelektrik santrali inşaatında yüksekten düşen harita mühendisi, 12 kişilik ekibinin yoğun çabasıyla kurtarılarak ambulans helikopterle hastaneye götürüldü.
 
Çayeli ilçesine bağlı Çataldere köyüne 5 kilometre uzaklıktaki HES inşaatında çalışan harita mühendisi Hakan Yanıkoğlu (37), ölçüm yaptığı sırada dengesini kaybederek yaklaşık 15 metrelik yüksekten regülatör bölümüne düştü.
 
Yanıkoğlu'nun düştüğünü göre mesai arkadaşı, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. UMKE, AFAD ve 112 Acil Servisten oluşan 12 kişilik ekip, Çataldere köyünden sonra buzlanma nedeniyle araçları ile ilerleyemeyince, 6 kilometrelik bölümü yürüyerek olay yerine ulaştı.
 
Aynı zamanda da yaya ekiplerinin yürüyüşe geçtikleri sırada zaman kaybı olmaması açısından helikopter ambulans Rize’den umke ekibinin de desteği ile bölgeye gönderildi.
 
Ambulans helikopterle Rize Limanı'na getirilen Yanıkoğlu, buradan ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.
 
Anestezi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Hakan Yanıkoğlu'nun durumu ciddiyetini koruyor.