Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen SERMEK kurslarında aşçı çıraklığı ve dikiş kursu eğitimi alan kursiyerlere misafir oldu.
Eski Yazlık Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen programa muhtarların yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Elyıldırım ve kurs eğitmenleri de katıldı. Paylaşmanın önemine değinen Alemdar, önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönem de aşçı çıraklığı eğitimi alan kursiyerlerin hazırladıkları yemeklerin ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti. Savaştan kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimiz için muhacir benzetmesi yapan Alemdar, “Onlar Muhacir biz Ensar’ız. Ülkelerinde zulüm altında olan ve bizim topraklarımıza hicret eden Müslüman kardeşlerimizi, ümmet anlayışıyla kucaklayıp, empati kurarak onlara karşı oluşturulmak istenen önyargıları kıralım. Muhacir kardeşlerimiz bize emanettir” dedi.
Kursiyerlerin, burada elde ettikleri bilgi birikimi ve tecrübeyi yıl sonunda alacakları belge ile taçlandıracaklarını belirten Alemdar, teorikte öğrendikleri bilgilerle pratiğe döktükleri ürünler sayesinde ev ekonomisine katkıda bulanabileceklerini söyledi. SERMEK kurslarının hizmet sektörünün nitelikli personel ihtiyacına da cevap verdiğini dile getiren Alemdar, bu kurslarda eğitim gören kursiyerlerin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığı ile işverenlerle buluşturulduğunu söyledi.