Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, Arifiye Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, Arifiye Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hanlı Merkez Mahallesi Muhtarı Ahmet Kaymakçı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Hanlı Sakarya Mahallesi Muhtarı Abdullah Kanpolat’ta hazır bulundu. Karakullukçu ziyarette yaptığı açıklamada, “200 yıllık bir geçmişe sahip olan Muhtarlık Kurumu, Mahalli İdarelerin vazgeçilmez bir parçası, Demokrasinin özü. Muhtarlık makamı, milletimizin iradesini, teveccühünü ve güvenini yansıtan yerel demokrasinin en eski örneğidir. Milletin oyuyla seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, siyasi makamların en kıymetlisine sahiptirler. Binlerce köy ve mahalle muhtarımız, demokrasinin temelini oluşturmakta, köylerde ve mahallelerimizde mevcut her türlü sorun ve talebin çözülmesinde, insan ve hizmet odaklı siyaset anlayışının icrasında vazgeçilmez bir konuma sahiptirler. Biz de Arifiye’mizde bulunan yirmi dört mahalle muhtarımızla istişare ederek, vatandaşımıza yönelik yapacağımız yatırımları tespit ediyoruz. Vatandaşın talepleri doğrultusunda, yatırımları sıraya koyunca da başarıya ulaşıyoruz” dedi.
Arifiye Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hanlı Merkez Mahallesi Muhtarı Ahmet Kaymakçı da yaptığı açıklamada, “Kuruluşumuzdan bu yana geçen 200 yıllık süre içerisinde, muhtarlar olarak mahallemizdeki vatandaşlarımızın belediyeler başta olmak üzere, çeşitli kurumlardan olan taleplerinin gerek iletilmesinde, gerek sorunların çözümünde köprü olan muhtar arkadaşlarımıza, çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu gün 19 Ekim Muhtarlar Günü. Değerli Başkanımız da sağ olsun, bizleri unutmamış. Ziyaretiyle bizleri onurlandırdı. Ben de nazik ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür ediyor, tüm muhtar arkadaşlarımın Muhtarlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.