Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar büyükleri ziyaret etmeye devam ediyor.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir” anlayışıyla “Mahalle Gönüllüleri” uygulamasını hayata geçirdiklerini belirterek, bu kapsamda emekli doktor Dursun Bostancı ve aynı mahallede ikamet eden İdris Fıçıcı ile birlikte Mustafa Vatansever ve eşini ziyaret etti. Ev ziyaretine meclis üyelerinin yanı sıra muhtar da eşlik etti.
Mahalle Gönüllüleri çalışmasının ilk adımını attıklarını belirten Alemdar, Mustafa Vatansever ve eşinin genel muayenelerinin yapılarak sağlık kayıtlarının oluşturulduğunu, ihtiyaçlarının tespit edilerek en kısa sürede giderileceğini ve daha sonraki ziyaretlerin psikolog eşliğinde gerçekleştirileceğini belirtti. Alemdar amaçlarının toplumsal bilinci ve kaybolmaya yüz tutan mahalle kültürünü yeniden hayata geçirmek, mahalleli arasında dayanışma ruhunu tesis etmek olduğunu ifade ederek, “Kendisi bu işte gönüllü olan Doktorumuz Dursun Bey ile güzel bir çalışmanın ilk tohumunu Beşköprü’de attığımıza inanıyorum. Her hafta bir mahallemizde bu ziyaretlerimize devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu güzel çalışmanın içerisinde olmak isteyen çok sayıda duyarlı vatandaşımız olacaktır. Biz onların da bu çalışmanın içerisinde olmasından mutluluk duyarız” dedi.
Başkan Yusuf Alemdar önemli olanın gönül yapmak olduğunu belirterek, “Serdivan Belediyesi olarak asfalt, park, yol yaparız ama asıl olan gönül yapmaktır. Biz de gönül yapmaya talibiz. Mahalle Gönüllüleri ile yardımlaşma, birbirinden haberdar olma, dertleri paylaşma ve derman olma gibi güzel olan tüm hasletlerimizi tekrar yaşatacağız. Bu çalışmanın içerisinde yer almak isteyen tüm hemşehrilerimiz belediyemizle irtibat kurabilir. İnşaallah attığımız bu küçük adım toplumumuzda duyarlılığı arttırarak güzel bir çalışmanın hayat bulmasına vesile olur” dedi.