Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, inşa edilen atıksu arıtma tesisleri ile şehrin atıklarının en ileri teknolojilerle arıtılarak doğaya zararsız hale getirildiğini belirtti.
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehrimizin birçok noktasında içerisinde en ileri teknolojileri barındıran atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Tesislerde şehrimizin atıksuları toplanarak fiziksel ve biyolojik arıtma işlemlerinden geçirilerek yüzde 90’ın üzerinde verimlilikle doğaya temiz su deşarj ediyoruz” diye konuştu. Şehrin atıksularının tesislerde arıtılarak doğaya zararsız ve tarımsal sulamaya uygun hale getirdiklerini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Suyun kendi içerisinde fiziksel ve kimyasal parametreler var. Atıksu arıtma tesislerimizde arıtılan şehrin atıksuları, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nde istenilen değerlerin çok altında değerlerle doğal ortama deşarj ediliyor. En önemli parametrelerden biri olan Askıda Katı Madde değeri girişte suyunda 300 mg/L civarında iken fiziksel ve biyolojik arıtma işlemlerinden sonra çıkışta 7-8 mg/L olan normal standartların çok çok altına düşüyor. Bu değerler çıkış suyunun tarımsal faaliyetlerde kullanımı için çok uygun” ifadelerini kullandı.
Rüstem Keleş sözleriin devamında, “Karaman, Geyve, Karasu, ve Akyazı Atıksu Arıtma Tesisleri ve kanalizasyon ağları ile en önemli içmesuyu kaynağımız olan Sapanca Gölü’müzü, nehirlerimizi ve denizimizi koruyoruz. Son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisleri ile ilçemizin doğal güzellikleri de bize emanet. Şehrimizin altyapı ve çevre konusuna büyük önem veriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler, vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırdığımız kaliteli içmesuyu ve Mavi Bayrak ile ödüllendirilen sahillerimiz bunun en büyük göstergesi. Bundan sonra da yeni projelerle şehrimizi ve doğal güzelliklerini en güzel şekilde korumaya devam edeceğiz” dedi.