Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kocaali’de devam eden yağmursuyu çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
İlçede hayata geçirilen yağmursuyu projesi ile bölgenin yağmursuyu altyapısını güçlendireceklerini belirten Rüstem Keleş, bölgeye 3,5 milyonluk yatırımla yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa edeceklerini belirtti.
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “SASKİ olarak şehrimizin 16 ilçesini sağlam altyapı ile buluşturmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Kocaali ilçemizde 3,5 milyonluk yatırımla yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Hattın 3 bin metrelik kısmında işlem tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde bölgede çalışmalarımızı tamamlayacağız” diye konuştu. SASKİ’nin Kocaali’de devam eden yatırımların toplam maliyetinin 100 milyon lirayı geçtiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kocaali ilçemizin altyapı geleceğini garanti altına almak için planladığımız projeleri söz verdiğimiz gibi bir bir hayata geçirdik. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizi yakın bir zamanda devreye alacağız. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ve 121 kilometrelik kanalizasyon hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Karasu ve Kocaali ilçelerimizi birinci sınıf içmesuyu ile buluşturacak 450 kilometrelik içmesuyu hattında da önemli aşamalar kaydettik. 5 kilometrelik yağmursuyu hattımızı da inşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Toplamda 100 milyon lirayı geçen altyapı yatırımlarının tamamlanmasıyla Kocaalili hemşerilerimiz içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyunda hiçbir sorun yaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.