Büyükşehir Akademi Sinema Okur-Yazarlığı derslerinin ilkinde öğrencileri ile buluşan Yazar Enver Gülşen, “Türkiye’nin yüzde 80’i yönetmendir. Yalnız eline her kalem alan, senaryo yazan film yapıyor değildir. Her ‘film yapan’ gerçekten film yapıyor diye bir şey yok” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Akademi’de ilk hafta eğitimleri Sinema Okur-Yazarlığı sınıfındaki ilk ders ile devam etti. Sinema üzerine yazmış olduğu kitaplarıyla bilinen Enver Gülşen’in konuşmacı olarak katıldığı ilk buluşmada Büyükşehir Akademi Sinema Okur-Yazarlığı derslerinin fark yaratması gerektiği vurgusu öne çıkarken; Gülşen, “Felsefeyi, edebiyatı, tiyatroyu dahil ederek film sanatını anlamaya çalışacağız” diyerek 16 hafta sürecek eğitimlerin genel çerçevesini çizdi.
“Her yerde sinema atölyeleri bulunuyor. Bu atölyede bir fark olmalı. Yıllardır ben de bu tarz çalışmalarda bulunuyorum. Ancak şu dikkatimi çekiyor; 3 hafta sonra ‘Hadi film çekelim’ hikayeleri dönmeye başlıyor. Ben bu şekilde bir şey tercih etmiyorum. Biz bu 16 hafta boyunca teorik olarak sağlam bir zemin atmaya çalışacağız. Eğer bu şekilde bir verim alırsak, 2017-2018 yılında ilgilileriyle birlikte pratik bir sinema atölyesi gerçekleştireceğiz. Sizlerin isteği bunu sağlayacaktır.”
“Sinemaya ilgi duyan isimlerle sağlam bir temel atarak faydalı işler çıkaracağımıza inanıyorum. Türkiye’nin yüzde 80’i yönetmendir. Yalnız eline her kalem alan, senaryo yazan film yapıyor değildir. Her ‘film yapan’ gerçekten film yapıyor değil. Film çok başka bir alan ve biz 16 hafta boyunca değerli konukları da buraya dahil ederek bu başka alanları da konuşacağız.”