Kısa adı SALVADER olan Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği başkanı Dursun Ali Toptan,Ekrem Yüce'nin  Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın imzası ile 3 Ekim günü yayınlanan resmi gazete'de yayınlanan kararla tekrar ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevine atanmasının ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

YUSUF ZİYA ALİM’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

İmdat Sütlüoğlu’nun istifasının ardından vekaleten görevde kaldığı 6 aylık süreçte uyguladığı politikalarla başarılı bir grafik yakalayan Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’i tebrik eden SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan: “ Öncelikle 6 ay gibi kısa bir zaman diliminde 2018 yılı çay kampanya sürecini başarılı bir şekilde yürüterek yaş çay alım noktasında ÇAYKUR’u rekora taşıyan, üretici ve kurum arasında dengeyi sağlayan, göreve geldiği günden itibaren çeşitli alanlarda uyguladığı tasarruflarla ÇAYKUR’un bütçesine önemli katkılar sağlayan, mütevazi kişiliği ve alçak gönüllülüğüyle üreticilerin takdirini kazanan Genel Müdür Vekili Sayın Yusuf Ziya Alim’i başarılarından dolayı tebrik ediyor; yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyor; bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyorum.”

EKREM YÜCE HOŞ GELDİ

Cumhurbaşkanı kararıyla 7.5 yıl aradan sonra tekrar ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevine atanana Ekrem Yüce’ye başarılar dileyen Toptan: “Diğer yandan ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevine atanan Sayın Ekrem Yüce’ye de hayırlı olsun diyor; görevinde başarılar diliyorum. “

RİZE’DE ÇAYKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ YÜRÜTECEK ÖZELLİKLERDE KİMSE YOK mu?

Bu güne kadar ÇAYKUR’da 15 genel müdürün göreve geldiğini belirten Toptan bu genel müdürler arasında Rizeli bir simin düşündürücü olduğunu söyledi. Toptan: “1970’li yıllarda ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nün yoğun çaba ve çalışmalar sonucunda Rize’de olmasını sağlayan dönemin siyasi ve idarecilerini bir kez daha kutluyor; hayatta olanları selamlıyor; ölenleri rahmet ve minnetle anıyorum. Kuruluşundan bu güne Genel Müdürlük görevlerinde bulunan Müdürlerimizi de saygıyla anıyor; hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum, ölenlerinde rahmet ve minnetle anıyorum.

Bugüne kadar 15 Müdür Genel Müdürlük görevini yerine getirmiştir. Ama her ne hikmetse atanan ve görev yapan bu Genel Müdürlerin arasında Rize Merkez’den hiçbir müdür olmamasına bir çay üreticisi olarak anlam veremiyorum. Bu beraberinde birçok şeyi düşünmemize neden olmaktadır. RİZE’DE ÇAYKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ YÜRÜTECEK ÖZELLİKLERDE KİMSE YOK mu? Ve ya Rizeli bürokratlar Genel Müdür’ün Merkez’den olmasını mı istemiyor yoksa Rize Merkez’den atanmasına gücü mü yetmiyor? Anlam vermek gerçekten de güç. Vekaleten olarak Genel Müdürlük görevini başarılı bir şekilde sürdüren Sayın Yusuf Ziya Alim kısa zamanda yaptığı başarılı çalışmaların karşılığında asaleti hak ettiğini düşünüyorum. Ama tabi ki Atama yetkisi ve takdir hakkı şüphesiz ki üst düzey ve yüce makamlarındır. Bu takdir eski Genel Müdür Sayın Ekrem Yüce lehine yapıldı. Bu vesile ile Sayın Yüce’ye tekrardan ilimize Hoşgeldiniz diyor; görevinde başarılar diliyorum.”