Eski Bakanlardan Adnan Kahveci’nin ağabeyi Selahattin Kahveci geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında hayatını kaybetti.
Eski Maliye ve Gümrük Bakanlarından merhum Adnan Kahveci’nin ağabeyi Selahattin Kahveci’nin cenazesine katılarak son görevini yerine getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Onur abidesi bir ağabeyimizdi" diyerek bahsettiği Selahattin Kahveci ile olan anılarını anlatırken duygu dolu anlar yaşadı.
Selahattin Kahveci ile Karayolları Bölge Müdürlüğü yaptığı dönemlerden beri tanıştığını belirten Başkan Yılmaz, "Ben Karayolları Bölge Müdürlüğü yaparken Selahattin ağabey asfalt atölyesinde usta idi. Ben asfalt atölyesine işleri incelemeye gittiğimde sağda solda kaytaranlar kendilerini çalışıyor gibi gösterirlerdi. Ancak Selahattin ağabeyi sürekli bir makinenin altında bütün özverisiyle çalışırken görürdüm. Bir bakan ağabeyimizin de yakını olmasına rağmen öyle ben bakanın yakınıyım şuyum buyum diyerek başkasının kişiliğine sığınmayan bir onur abidesiydi. Selahattin ağabeyimizin mekanı cennet olsun nur içinde yatsın" diye konuştu.
Kahveci’nin cenazesi Terme Merkez Cami’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yüksekyayla Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.