Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yaşanan olumsuzluklarla mücadele eden Hopa Belediyesi’ne, Samsun’un Atakum İlçe Belediyesi’nden yardım eli uzanıyor. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan ile telefonla görüştükten sonra düğmeye basarak, ilçeye ilk etapta kıyafet ve ayakkabı gönderilmesi için talimat verdi.
Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan ile telefonla görüşerek ‘başsağlığı ve geçmiş olsun’ dileklerini ileten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Özellikle kıyafet konusunda ciddi mağduriyetlerin olduğu yönünde bilgi aldıklarını ifade eden Başkan Taşçı, “Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan can kayıpları yüreğimizi yaktı. Hayatın normale dönmesi için ciddi bir çaba gerektiğinin farkındayız. Biz de bu çabaya Atakum Belediyesi olarak destek vermek istiyoruz. Atakum Belediyesi Hayır Çarşısı vasıtasıyla gerçekleştireceğimiz bu destek ile Hopalı vatandaşlarımızın eksiklerini gidereceğiz” diye konuştu.
Atakum Belediyesi Hayır Çarşısı’nda bulunan kıyafet ve ayakkabıların Hopa Belediyesi’ne gönderileceğini ve buradan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağını söyleyen Başkan Taşçı, “Hayır Çarşısı’nın mevcut imkanlarını seferber ediyoruz. Bunun yanında Artvin’in Hopa ilçesine yardımlarını ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız olursa onlarla birlikte bu gönül köprüsünü daha da güçlendireceğiz. Sel felaketlerinde can kayıpları yaşamanın, beraberinde gelen sıkıntıların geçmişte yaşandığı bir kentin insanı olarak, duyarlılığımızı ortaya koymalıyız” şeklinde konuştu.