Samsun Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortağı olduğu "Bana Bir Şans Ver" projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı olduğu; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı dezavantajlı kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilerin İstihdama katılmasını ve sosyal entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan "Bana Bir Şans Ver" projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde uygulanan projede 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilere; girişimcilik ve mesleki eğitimler vererek, istihdam edilebilirliğini arttırmak, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak, iş kurmalarını sağlamak ve çevrede farkındalık oluşturarak sosyal entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyor.
Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu, "‘Bana Bir Şans Ver’ projesinde kadınlar, engelliler ve eski mahkumlara öncelik verilmek koşuluyla, 18-45 yaş arası İŞKUR’a kayıtlı, işsiz dezavantajlı kişilerden 60 kişiye genel beceri ve mesleki kursla vererek yüzde 30’unun istihdamını sağlamak, 30 kişiye girişimcilik kursu vererek yüzde 10’unun iş kurması sağlamak, dezavantajlı kişilerin işe giriş engellerini kaldırmak amacıyla farkındalık oluşturmak, hedef grubu kamuda sağlanan destekler ve haklar konusunda bilinçlendirmek ve hedef gruptaki kadınların bakmak zorunda oldukları çocuklarına etüt ve okul öncesi eğitim vererek kadınların iş hayatına geçişleri önündeki engelleri kaldırmak özel hedeflerimizdir" dedi.
Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ise, “Dünyanın genelinde olduğu gibi ülkemizin en öncelikli problemi olan istihdam konusu ile alakalı projelere Bafra TSO olarak çok önem vermekteyiz. Çıraklık Eğitim Merkezi’nin Avrupa Birliği fonlarından kazandırılan çok önemli bir projesidir. Bu proje ile istihdam konusunda sağlanacak faydanın yanında engelli ve dezavantajlı kişilerin topluma kazandırılması da sağlanacaktır” diye konuştu.