Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun’da bulunan 3 kurumundan 3 yıldır randevu talep etmelerine rağmen bu zamana kadar görüşemediklerini söyledi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü yapacakları faaliyetler hakkında bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, hükümetten beklentilerini dile getirdi. Hakyemezoğlu, “2022 sayılı Yasa’da engelli ve yaşlıya aylık bağlanmasında engelli bireyden başka hiç kimsenin gelirine bakılmaması yönünde değişiklik yapılmalıdır. 2828 sayılı Yasa’da sadece bakım ihtiyacı olan kişinin geliri dikkate alınmak suretiyle bakım aylığı bağlanması yönünde değişiklik yapılmalıdır. Engellilerden engelli maaşı ve evde bakım parasının faiziyle iadesi için açılan icra ve davalardan feragat edilmelidir. Ailemizi değil biz engellileri muhatap alın” dedi.

"3 kurumun kapıları bize kapalı"
TSD Samsun Şubesi olarak 3 yıldır, 3 büyük kamu kurumuna randevu talep etmelerine rağmen herhangi bir cevap alamadıklarını dile getiren Hakyemezoğlu, “Neden ve ne için bizimle görüşmek istemediklerini de bilmiyoruz. Bu 3 büyüklerimizin kapılarının bize neden kapalı olduğunu öğrenmek istiyorum. Ben yanlış yapmadım. Dernek adına herkesin yasaları uyguladığı gibi TSD Samsun Şubesi olarak da biz de yasaları uyguluyoruz. Biz her şeyi yasalara uygun yaptığımız için mi kapılar kapalı. Ben kurumum adına ve kendi adıma hata yapmadım. Tek temennim her şeyin rayına oturup kapıların açılmasıdır” diye konuştu.
Engelliler gününden sonra kendilerine randevu vermeyen 3 kurumu Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a söyleyeceğini ifade eden Hakyemezoğlu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nden sonra engellilere açılmayan bu kurumları Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bildireceğim. Neden kabul görmüyoruz. Bunu bildirmek zorundayım. Çünkü içimiz acıyor. Biz bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluşun kapısına gidip de maddiyat istemedik. Her ne kadar ayaklarımız yürümese de ayaklarımızın üzerinde durmaya çalıştık. Onlar kapılarını açsınlar. Bizim tek isteğimiz sevgi, şefkat ve biraz tebessüm. Biz burada insanca yaşamak istiyoruz. Diğer insanlara açtıkları gibi kapılarını bizi de açsınlar” şeklinde konuştu.
SAMULAŞ’ın çalışmalarını takdir ettiğini belirten Hakyemezoğlu, SAMULAŞ’tan tek isteklerinin ise her istasyona engellilerin geçebileceği rampaların yapılması olduğunu sözlerine ekledi.