Kosova Cumhuriyeti Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’tan İlkadım Belediyesi’nin Kosova’da bir belediyeye kardeş belediye olmasını talep etti.
Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği tarafından İlkadım Belediyesi katkıları ile düzenlenen 10. Balkan Kongresi için İlkadım’ da bulunan Kosova Cumhuriyeti Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar Yağcılar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’tan İlkadım Belediyesi’nin Kosova’da bir belediyeye kardeş belediye olmasını istedi. Konuyla ilgili girişimleri bir an önce gerçekleştireceğini belirten Bakan Yağcılar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile görüşmesinde Kosova ve Türkiye’nin aynı ortak geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak destekleri için teşekkürlerini iletti. Kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi için İlkadım Belediyesi’nin belirlenen bir belediye ile kardeş belediye olmasını istediğini belirtti. Başkan Tok, Bakan Yağcılar’ı Samsun’da ağırlamaktan ve kardeş belediye çalışmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"İlkadım Belediyesi yeni belediyelerimize örnek olacak"
İlkadım ilçesini gezerek belediyecilik ve yerel yönetimler hakkında bilgi paylaşımının önemini vurgulayan Bakan Yağcılar, "İlkadım ilçesi özellikle nüfus yoğunluğu ile oldukça büyük bir belediye, Kosova’da coğrafi ve sosyal olarak İlkadım’ a benzeyen belediyelerimiz var. Kosova Cumhuriyeti köklü tarihine rağmen henüz çok yeni bir devlet. Her alanda bizlere desteğini esirgemeyen İlkadım Belediyesi’ne Kosova’dan kardeş bir belediye olması bizler için hem onur verici hem de tecrübe olarak faydalanabileceğimiz bir fırsattır. Başarılı bir yönetim ile diğer belediyelere örnek olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u tebrik ederim” dedi.

“Bizim geleneklerimizde kardeşlik her şeyden önce gelir”
Bakan Yağcılar ve eşi Şenay Yağcılar, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Yöneticileri ve Kosovalı heyet ile İlkadım Belediyesine ait Ihlamur Cafe’de ağırlayarak yerel yönetimler üzerine sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kosova ve birçok Balkan ülkesinde Türk kardeşlerimiz siyasi anlamda uzun yıllardır büyük mücadeleler vermektedir. Bizim geleneklerimizde her şeyden önce gelen ve yüz yıllara dayanan kardeşliğimiz böylesi içten ve samimi projelerle sürmeye devam edecektir” diye konuştu.