Tekirdağ Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Timleri, öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Kozyörük İlkokulu’nda seminer düzenledi.
Görev ve sorumluluk alanlarında rutin trafik denetimlerinin yanı sıra eğitici faaliyetlere de büyük önem veren Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı, Trafik Timleri aracılığıyla ilk ve ortaokul çağındaki öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla trafik eğitimleri veriyor. Bu kapsamda görevli ekipler, öğrencileri trafik konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek maksadıyla Malkara ilçesindeki sorumluluk alanında bulunan Kozyörük ilkokulu öğrencilerine trafik eğitimi verdi.
Verilen eğitimlerde öğrencilere trafik kurallarının önemi vurgulandı. Eğitimde, Türkiye’deki trafik kazalarının yüzde 98’nin insan hatalarından kaynaklandığını belirten Jandarma ekipleri, öğrencilerden her zaman trafik kurallarına uymalarını, araçların geçtiği yollarda dikkatli olmalarını, yürürken mutlaka yaya yolunu tercih etmelerini, trafik ışık ve levhalarına mutlaka uymalarını istedi.
Jandarma ekipleri, öğrencilere kendilerini dinledikleri için teşekkür ederek, seminer bitiminde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Trafik güvenliği ile ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturulması amaçlanan eğitimlerin, devam edeceği belirtildi.