Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçen aylarda Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı makamında ağırlayarak birliğin çalışmaları ve projeleri hakkında sohbet etti.

Türkiye’nin her yerinden tarih fışkırıyor
Tarihi Kentler Birliği’nin Türkiye’nin tarihinin gün yüzüne çıkmasında önemli rol oynadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tarihi Kentler Birliği olarak şehirlerimizde yer alan, kaybolmaya yüz tutmuş olan tarihi değerleri gün yüzüne çıkararak yaşatmayı hedefliyoruz. Bir kentin tarihini ancak eski eserler anlatabilir. Mesela Samsun Kalesi’nin yeri tespit edilmeseydi buradaki yerleşim planı hakkında bir fikrimiz olabilir miydi? Saathane Meydanı’nda restorasyon çalışmalarına başlamasaydık tarihi hamamdan haberimiz olur muydu? Bu ve bunun gibi onlarca örnek var kentimiz için. Türkiye’nin her yerinden adeta tarih fışkırıyor. TKB olarak bize düşen görevde bu tarihi yaşatmak ve gelecek nesillere en uygun haliyle aktarmaktır” diyerek Yücel Yılmaz’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Özlenen belediyeciliği hayata geçirmişsiniz
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise ilçelerinde tarihi ve doğal çevrenin korunması için planlamalar yaptıklarını belirterek, “Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği bazı projeleri inceleme fırsatımız oldu. Çiftlik Cadde AVM Projesi, Kurtuluş Yolu, Panorama 1919 Müzesi, Çok Amaçlı Salon dahil birçok yeri gezdik. Özlenen belediyeciliği hayata geçirmişsiniz. Sizleri bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor ve örnek alıyoruz. Karesi ilçemizin tarihi 1300’lü yıllara dayanıyor. Öncelikli olarak şehrimizde bulunan tarihi ve kültürel yapılar ile alanların envanterlerini oluşturarak gerekli restorasyon ve rekreasyon projeleri için adımlar atıyoruz. Tarihi kent dokularının ve kentsel-kültürel mirasın korunması amacıyla üye belediyeler arasında işbirliği ve deneyim alışverişi yapılmasına olanak sağlayan Tarihi Kentler Birliği’nin değerli başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etmekten memnuniyet duyuyoruz” açıklamalarında bulundu.