Samsun Valisi İbrahim Şahin, terör olaylarına ilişkin çok sayıda ihbar geldiğini belirterek, "Bunu tedirgin etmek anlamında değil ama tedbir alalım diye söylüyorum. Olabildiğince dikkatli davranıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz ama iki grup buralarda dolaşıyor" dedi.

Vali Şahin, Büyükşehir Belediyesince düzenlenen bir toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, vatana göz diken, huzuru kaçıran terör örgütü Gidişlerinin sağlıklı bir gidiş olmadığını vurgulayan Şahin, "Biliyorsunuz, içinde bulundukları girdap, artık çıkılmaz bir noktada ama yapabilecekleri çok fazla bir şey yok. Devletimiz kararlılıkla çok ciddi üzerlerine gidiyor. Bugüne kadar yapılanların çok üstünde bir mücadele yapılıyor" diye konuştu.

BİRİ Giresun'DAKİ GRUP, İKİCİSİ KAYIP

Bölgede de bu anlamda çok fazla hassasiyet gösterildiğini vurgulayan Şahin, "Çok sayıda ihbar geliyor. Bunu tedirgin etmek anlamında değil ama tedbir alalım diye söylüyorum. Olabildiğince dikkatli davranıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz ama iki grup buralarda dolaşıyor" dedi. Bir grubun Giresun'da Jandarma karakoluna taciz ateşinde bulunduğunu anlatan Şahin, diğer grubun kayıp olduğunu, telsiz konuşması yapmadıklarını söyledi.

KANDİL BASKI YAPIYOR

Kandil'in onlara "Bir an önce eylem yapın, ses getiren eylemler" diye tacizde bulunduğunu dile getiren Şahin, "Kamu görevlileri, vatandaşlarımız olarak teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Jandarma Komutanımıza, Emniyet Müdürümüze de 'Eğer vatandaşlardan duyum gelirse, bunlar arazide çalışan vatandaşların bile görüntüsü olsa gidin bizzat takip edin, daha sonra ilgili vatandaşa, 'biz baktık ama fındık toplayan, çaba yapan insanlar' diye bilgi verin' diye söyledim" ifadesini kullandı.