15 Temmuz’da darbecilere karşı direnirken şehit edilen Mete Sertbaş ve Erciş Belediyesi’ne kayyum olarak atandıktan sonra şehit edilen muhtar Mehmet Şefik Doğu, ’Muhtarlar Günü’nde anıldı.
19 Ekim’in ’Muhtarlar Günü’ ilan edilmesiyle bu yıl ikincisi kutlanan ’Muhtarlar Günü’, Samsun’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Anıtpark’ta düzenlenen çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra muhtarlar anıta çelenk bıraktı. Çelenk sunumunun ardından Samsun Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, tüm muhtarlar adına bir konuşma yaptı.
Konuşmasında şehit muhtarları anan Mustafa Öztürk, "15 Temmuz gecesi ülke huzuruna kasteden hain darbecilere karşı demokrasiye sahip çıkmak için direnen ilk şehit muhtarımız İstanbul Acıbadem muhtarımız Mete Sertbaş olmuştur. Yine İçişleri Bakanlığı’nca Van’ın Erciş Belediyesi’ne kayyum olarak atanan ve teröristlerin hain saldırısı sonucu yaşamını yitiren Latifiye Mahallesi muhtarımız Mehmet Şefik Doğu olmuştur. Görevi başında şehit edilen muhtarlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz" dedi.