Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, 29 Eylül’den itibaren Atakum ilçesindeki yeni binalarında hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.
SGK İl Müdürlüğü, yapımı tamamlanan yeni hizmet binasına 28 Eylül Çarşamba günü mesai bitiminden sonra taşınmayı planlıyor. Son hazırlıklar da tamamlandıktan sonra SGK İl Müdürlüğü 53 yıllık binasından taşınıp, 29 Eylül Perşembe gününden itibaren Denizevleri Mahallesi 228. Sokak No: 6 Atakum / Samsun (SASKİ yanı) adresindeki yeni binasında hizmet vermeye devam edecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Ünal Kaya, “Yeni taşınacağımız binanın en önemli özelliği, birçok birimimiz bir arada olacak. Daha nezih, sağlıklı bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Binamız, akıllı bina olma özelliğini de taşıyor. Bundan sonraki süreçte yeni binamızda vatandaşlarımızın tüm iş ve işlemlerini hiç bekletmeden halletmeyi hedefliyoruz. 1 haftadır yeni binamızdaki mefruşat eksiklerimizi gideriyoruz. Şu anda Çarşamba günü mesaiden sonra yeni binamıza taşınmayı hedefliyoruz. Çalışan personellerimizin bir kısmının mefruşatları, çalışma ofislerindeki bilgisayarları, üniteleri ve kendi özel eşyalarını Çarşamba akşamından Perşembe sabahına kadar yeni binamızdaki bölümlerine yerleştirecekler. 29 Eylül Perşembe sabahı da sistemsel bir sıkıntı olmadığı takdirde ve sunucuların çalışması halinde vatandaşlarımıza gerekli hizmeti yeni binamızda vereceğiz. Eski binamız başka bir yere satıldığı için orada şu adan sadece arşivlerimiz kaldı. Arşivleri de yeni binamızın altında kompakt arşiv dediğimiz birim yapıldığında oraya taşıyacağız” dedi.
Eski bina 1963 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hizmet binası olarak kuruldu. 2008 yılından sonra da SGK İl Binası olarak kullanılmaya devam edildi.