Samsun Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem hattının Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) uzatılması ve 11 adet tren alımı için İller Bankası’ndan 75 milyon TL kredi kullanacak.
Büyükşehir Belediye Komisyonu 2016 yılı Aralık ayı 22. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem kent içi toplu taşıma güzergahının OMÜ İstasyonu’ndan üniversite Kurupelit Kampüsü içi Yaşam Merkezi’ne kadar uzatılması ve 11 adet tren alımları için İller Bankası’ndan 75 milyon TL kredi kullanımı konusu görüşüldü.
Oylama öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Üniversite yönetimi ile yaptığımız protokol çerçevesinde tramvayımız 6.5 kilometre uzunluğundaki üniversiteye çıkacak. Bunun yakın bir zamanda inşaatına başlayacağız. Dolayısıyla bu hattın işlemesi ve zaman aralıklarını çok uzatmamak için tren vagonlarına ihtiyacımız var. Onun için de gündemimiz de olan 75 milyon TL’lik İller Bankası’ndan kredi kullanımı talebimiz var” dedi.
Çakır’ın konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edilerek meclise gönderildi.

TÜGVA’ya ev
Diğer gündem maddelerinden biri olan, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi’ndeki Samsun evlerinden ‘B blok’ olarak adlandırılan evin Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği’ne 10 yıllığına ücretsiz verilmesi konusu görüşüldü. Bu maddeye CHP ve MHP meclis üyeleri ret oyu verirken, ilgili gündem maddesi AK Parti’li üyelerin oylarıyla kabul edilerek meclise havale edildi.

RES ve güneş enerji santralleri kurulacak
Ardından komisyonda Ladik ilçesine ve İlkadım ilçesine kurulması planlanan rüzgar enerji üretim santrali(RES) ve güneş enerji üretim santralleriyle ilgili gündem maddeleri görüşüldü. Burada da Ladik ilçesinin Budakdere Mahallesi’ndeki 10 bin 200 metrekarelik alana kurulması planlanan rüzgar enerji üretim santrali oluşturulması ile İlkadım ilçesinin Çelikalan Mahallesi’ndeki 6 bin 500 metrekarelik alana kurulması planlanan güneş enerji üretim santrali oluşturulması bütün meclis üyelerinin oyları ile kabul edilip meclise gönderildi.