Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ile KOSGEB Samsun İl Müdürlüğü arasında, girişimcilere, 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz olmak üzere toplam 150 bin TL KOSGEB desteği sağlayacak, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu protokolü imzalandı.
İş kurmayı planlayan girişimcilere büyük imkan tanıyacak, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunun protokolü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda imzalandı. Protokolü Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu imzaladı. Karşılıklı imzaların ardından eğitimin içeriği ve eğitimi tamamlayanlara KOSGEB tarafından verilecek destekler hakkında bilgi verildi.
150 bin TL KOSGEB desteği
İmza töreninde konuşan KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “Girişimcilik kültürünün ülkemizde geliştirilmesi ve yaygınlaşması için, KOSGEB olarak, Girişimcilik Destek Programı’nı hayata geçiriyoruz. Program iki aşamadan oluşuyor. İlk aşama eğitim aşaması ve bu aşamayı çok önemsiyoruz. Bu aşamada, bir çok kurumu ve kuruluş ile işbirliği içerisinde ve belirlediğimiz müfredat dahilinde girişimcilik eğitimlerinin verilmesini sağlıyoruz. Zira iş kurmayı planlayan girişimci adaylarının öncelikle eğitilmesi ve iş fikirleri ile ilgili iş planlarını yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, oda tarafından girişimci adaylarına 32 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan girişimcilerimiz ikinci aşamada iş planlarını müdürlüğümüze sunarak destek talebinde bulunabilecekler. İş planı kabul edilen girişimcilerimize ise, 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz olmak üzere toplam 150 bin TL KOSGEB desteği sağlayacağız. Yeni kurulan bir işletmenin sürdürülebilir olması için KOSGEB olarak sunduğumuz bu destek büyük önem taşıyor” dedi.
Girişimciler için büyük fırsat
Açılacak kursun önemine değinen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, “Girişimcilik ekonominin temel taşlarından biri. İlimize ve ülkemize yeni markaların kazandırmanın, ihracatı geliştirmenin yolu girişimcilikten geçiyor. Kurum olarak girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Zaman zaman da kurum olarak bu tip açtığımız kurslarla girişimcileri destekliyoruz. Bu kursu düzenlemedeki amacımız da, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve ilimizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ön ayak olmak. Ayrıca, yetenekli, birikimli insanların cesaretle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini sağlamak. KOSGEB ile imzaladığımız protokol gereği ilk etapta iki grup eğitim açılacak ve 60 girişimci adayına eğitim verilecek. Eğitim sonunda yapılacak değerlendirmede girişimci adayları KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek. Oldukça önemsediğimiz kursa katılmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını istiyoruz. Girişimci adaylarımız kurs için 5 Eylül tarihinden itibaren Odamıza başvuru da bulunabilecek. İlk eğitim de 22 Eylül tarihinden itibaren başlayacak” diye konuştu.