Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem hattının Gar-Tekkeköy arası ikinci etap yapımı kapsamında Samulaş tarafından işletilecek olan 8 adet yerli tramvayın bir tanesinin yapımı tamamlanarak Bursa’dan Samsun’a doğru yola çıktığı açıklandı.
Yerli tramvayların Samsun’a gelmesinden önce Bursa’dan gelen teknik ekip, tramvayları kullanacak olan ekip ile teknik koordinasyon toplantısı yaparak, hafif raylı sistem aracının Samsun’a gelişi, mevcut hafif raylı sistem hattına indirilerek son testlerin yapımı, aracın işletmeye alınması ve periyodik bakım sistematiğinin oluşturulması konularında fikir alışverişinde bulundular.
Samulaş A.Ş. hizmet binasında düzenlenen toplantıya Samulaş A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, Bakım Onarım Müdürü Ziya Kalafat, Bakım-Onarım Müdürlüğünde görevli teknik personeller ile Durmazlar A.Ş. Raylı Sistemler Satış Sonrası Hizmetler Yöneticisi Sezai Çabri, Satış Sonrası Servis Mühendisleri Nuri Özdoğan ve Samet Abacı, Satış Sonrası Hizmetler Servis Teknisyenleri Mehmet İspirli ve Faruk Akgün katıldı.