Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi, dar gelirli engelli ailelerine kışlık yakacak, gıda ve kıyafet yardımında bulundu.
Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğin de gereklerini eksiksiz yerine getiren Akçakale Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatarak, onların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Sosyal belediyecilik faaliyetlerinde Başkan Abdülhakim Ayhan’ın en büyük yardımcısı olan eşi Ayşenur Ayhan öncülüğündeki belediye ekibi, Umuda Engel Yok Derneği ile koordineli yürütülen çalışma sonucu tespit edilen dar gelirli engelli ailelerini evlerinde tek tek ziyaret etti. Ailelere kışlık yakacak, gıda, kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıldı.
Çocuklara anne şefkati
Ziyaret edilen evlerden birinde battaniyeye sarılıp ısınmaya çalışan çocuklarla yakından ilgilenen Ayşenur Ayhan, çocuklara, kışlık mont ve kabanlarını elleriyle giydirdi. Çocuklara anne şefkatiyle yaklaşan Ayhan, onlara çeşitli oyuncaklar da hediye etti.
Ailelerin diğer ihtiyaçlarını da not alan Ayşenur Ayhan, “Kış mevsimi artık kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Biz de Akçakale Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan’ın talimatlarıyla engelli ailelerimize ziyaretlerde bulunuyoruz. Yakacak, yiyecek, kıyafet, çocuklara oyuncak getirdik. Tabii evlerinde başka neye ihtiyaçları var? Bunları da tespit ediyoruz. İnşallah onları da gidermeye çalışacağız. Belediye ekiplerimizle bu yardımları dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.
o Başkan Ayhan’a teşekkür
Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet Efe Akdğan ise, tespit ettikleri ihtiyaç sahibi engelli ailelerinin durumunu Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile paylaştıklarını belirterek, “Kendileri de sağ olsunlar, değerli eşleri Ayşenur Ayhan’ı görevlendirdiler. Birlikte ev ev gezerek, zor durumda olan engelli kardeşlerimize ve ailelerine çeşitli yardımlarda bulunduk. Ailelerimizin diğer eksiklerini de tespit ettik. İnşallah onları da en kısa sürede temin edecekleri sözünü verdiler. Biz de engelli derneği olarak, hem Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan’a hem de eşine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.