Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde başlatılan hizmet atağı, yol yapım çalışmaları ile devam ediyor.
Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü kazanan ve merkez mahallelerden hiçbir farkı kalmayan kırsal mahalleler, Akçakale Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği alt ve üst yapı çalışmaları ile modern bir görünüme kavuşuyor. Muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, aciliyet sırasına göre tüm mahallelerin eksiklerini tamamlamayı hedefliyor.
Akçakale Belediyesi Kırsal Hizmetler Sorumlusu İbrahim Guda, kırsal mahallelerde sürdürülen stabilize yol yapım çalışmaları kapsamında Nimet, Budaklı, Çoğalan ve Yağmuralan mahalleleri ile Bilece Mahallesi Bakacak Sokak’ta çalışmaların tamamlandığını ve yeni yolların vatandaşın hizmetine sunulduğunu ifade etti. Yol çalışmalarının Zenginova mahallesinde devam ettiğini belirten Guda, “Bu çalışmalar, yolu olmayan mahalle kalmayıncaya kadar sürecek” dedi.
Zenginova Mahallesi sakinlerinden Hamdi Aris ise, yollarının yıllar sonra Akçakale Belediyesi tarafından yapıldığına dikkat çekerek, “Yolumuz olmadığı için yıllardır büyük sıkıntı çekiyorduk. Yol için Belediye Başkanımız Sayın Abdülhakim Ayhan’a müracaat ettik, kendisi de sağolsun bizleri kırmadı. Yollarımız şu anda en güzel şekilde yapılıyor. Bu hizmet evlerimizin kapısına kadar götürülüyor. Hem belediye başkanımızdan hem de emeği geçen belediye personelinden Allah razı olsun” diye konuştu.
Merkez kırsal mahalle ayrımı yok
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan da belediye olarak kırsal mahallelere pek çok alanda önemli hizmetler götürdüklerini belirterek, “Bu çalışmalar aciliyet durumuna göre belli bir plan doğrultusunda yapılıyor. Yol, bu ihtiyaçların en başında geliyor. Hedefimiz Akçakale’nin her köşesini ihya ederek, merkez ya da kırsal mahalle ayrımı yapmadan ilçede yaşayan tüm hemşehrilerimize eşit hizmet götürmek. ‘İlçe merkezinde ne varsa kırsal mahallelerde de aynı hizmet olacak’ mantığıyla hareket ediyoruz. Akçakale Belediyesi olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç duyulan her noktaya hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Belediyenin görevinin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve daha kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Ayhan, “Yürüttüğümüz çalışmalarımızda vatandaşlardan gelen talep ve öneriler bizim için önemli. Onların ihtiyaçlarını en kısa sürede gidermek ve yeni yatırımlar yapmak için imkanlarımız ölçüsünde çalışıyoruz. Bizim amacımız iş yapmak, sorun çözmek, insanlarımızı memnun etmek” şeklinde konuştu.