Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde faaliyet gösteren 19 sivil toplum kuruluşu, ortak bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını duyurdu.
Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan ortak açıklamada, ülke meselelerinin milletin arzusu istikametinde çözülmesi gerektiği ifade edildi. Açıklamada, Milli iradenin gücüne yürekten inanıyor, ülkenin her meselesinin milletin arzusu istikametinde meşrutiyet dairesinde çözümünü savunuyoruz. Ümmetin umudu, mazlumun sesi, zalimin zulmüne karşı dik duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderine sahip olmak her ülkeye ve her millete nasip olmaz. Son günlerde ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü, FETÖ, DHKP-C, PKK, DEAŞ, dolar kuru, faiz lobisi, iç ve dış şer odakların saldırıları karşısında milletiyle beraber mücadele eden Cumhurbaşkanımızın “Bu yolda yalnız olduğumu biliyorum” sözüne istinaden, biz de Akçakale’de faaliyet gösteren 20’ye yakın STK olarak diyoruz ki, Cumhurbaşkanım, hak davan davamızdır, savaşın savaşımızdır” denildi.
"STK’lar olarak yanındayız"
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki STK’ların her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğu belirtilen açıklamada, "Dün 15 Temmuz’da olduğu gibi, bugün ve yarın da seninleyiz, yanındayız. Asla yalnız değilsin. Beraber yürüdük bu yollarda, gerekirse beraber ölürüz bu yollarda. Akçakale’de faaliyet gösteren 20’ye yakın STK’nın şahsi, siyasi ve dünyalık hiç bir kaygı ve menfaati olmadan, bizler burada sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğumuzu, gelecekte de destekçisi ve duacısı olduğumuzu kamuoyu önünde saygıyla ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.