Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, nüfuslarının iki katı arttığını belirterek, birçok alanda daha fazla hizmet üretmek zorunda olduklarını söyledi.
Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İçişleri Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamada, Türkiye’deki Suriyeli sayısını 1 milyon 385 bin olarak açıkladığını anımsattı. Başkan Ayhan, “Sınırın sıfır noktasında olmamız nedeniyle Suriyelilerin önemli bir bölümü ilçemizde bulunuyor. 100 bin civarındaki Suriyeliyi burada konuk ediyoruz. Sınırlarında en fazla Suriyeli konuk eden il ya da ilçelerimize ekstra kaynak sağlanmalı. Bunun için de el birliği, güç birliği yapmak lazım” dedi. Türkiye’ye gelen Suriyelilerin nüfusa oranlandığında en büyük kesimin ilçelerinde olduğunu ifade eden Ayhan, bu gerçekten dolayı sorumluluklarının bilincinde olduklarına dikkati çekerek, "Bilindiği gibi her türlü kötülüğün kaynağı eğitimsizliktir. Biz ne kadar kaliteli ve sağlıklı ortamlarda eğitim imkanı sunarsak, aynı paralelde toplumsal olayların önüne geçmiş oluruz. Bu nedenle sağlık ve eğitim bizim vazgeçilmezimiz. Kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalıştığımız takdirde sorunların daha çabuk üstesinden geliriz" ifade etti.
Şanlıurfa il merkezine 52 kilometre uzaklıktaki Akçakale’nin verimli Harran ovasında yer aldığına dikkati çeken Ayhan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüklüğünü gösterdi ve bu insanlara kucak açtık. Onlara misafirperverliğimizi en iyi şekilde bugüne kadar gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Onlara iş, aş, ekmek sunmak zorundayız” diye konuştu.
İktidar partisi AK Partinin bir mensubu olarak partilerine yakışır bir hizmet sergileme çabasında olduklarını ifade eden Ayhan, bunun için de her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.