Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, yerel yönetimlerde en zor görevi muhtarların üstlendiğini söyledi.
Pınarbaşı, bu yıl ilk kez kutlanan “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla düzenlenen programda muhtarlarla bir araya geldi. Programa, Birecik Kaymakam Vekili Yusuf Kaptanoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Atakan Alper, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Sadık Doğan ve AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar ile muhtarların katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, çok basit gibi görünse de yerel yönetimlerde en zor görevi muhtarların üstlendiğini ifade etti. Vatandaşların en küçük problemde ilk müracaat ettikleri yerin muhtarlıklar olduğunun altını çizen Pınarbaşı, “Muhtarlar her zaman özveriyle çalışmıştır” dedi.
Kardeşliğimizi kimse bozamaz
Başkan Pınarbaşı, son döneme kadar muhtarların ücret almadan görev yaptığını hatırlatarak, “Muhtarlar, kendilerini hizmete adamış insanlardır. Aldıkları para önemli mi, değil. Önemli olan bu devletin, bu milletin, bu bayrağın devamlı göklerde olması. Bizlerin hür bir şekilde, hiçbir hegemonya altında olmadan, baskı altında olmadan, kardeşçe birlikte yaşamamızdır. Kardeşlik duygusu bizlerde yıllardır vardır. Ama son günlerde gördüğümüz gibi çeşitli örgütler kanalıyla bu kardeşliğin bozulmasına çaba gösterilmiştir. Ama bu millet o kadar sağlam, hakikaten devletini, milletini, bayrağını seven bir millet ki 15 Temmuz’da nasıl durulması gerektiğini dünyaya göstermiştir. Bu dik duruşta, muhtarından tutun bakanından milletvekiline, polisinden jandarmasına herkes tek bir amaç için el ele verdi. O da devletin bağımsızlığıdır. Bu yönden ben muhtarlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Hakikaten hepsi çok büyük bir özveride bulundu” ifadelerini kullandı.
Muhtarlıklar problem anında ulaşılan ilk nokta
Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, muhtarlık görevinin yerel yönetimlerin en alt kademesinden başlayan bir görev olduğuna dikkati çekerek, “Problem önce mahalleden başlar, sonra belediye başkanı, kaymakam, valiye kadar yansıyan problemler olur. Ama yerel yönetimlerde ilk nokta mahalle muhtarlarıdır. Ben mahalle muhtarlarının göstermiş olduğu özverili çalışmalardan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu muhtarlar gününün tüm muhtarlara hayırlı olmasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.