Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediyesi zabıta ekiplerinin gıda imalatı ve satışı yapılan iş yerlerine yönelik gerçekleştirdikleri denetimlerde ele geçirilen son tüketim tarihi geçmiş ürünler imha edildi. Ele geçirilen gıda maddelerini inceleyen Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, "Empati kurun. Bu gıdaları satmak vicdansızlıktır" dedi.
Birecik Belediyesi “Önce halkın sağlığı” sloganı ile ilçede taze ve sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamak amacıyla denetimlere hız verdi. Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın talimatı ile denetimleri sıklaştıran zabıta ekipleri, denetimlerde üretim izni olmayan veya son tüketim tarihi geçmiş çok miktarda gıda maddesine tutanak karşılığı el koydu. Kontroller sonucunda iş yerlerine cezai işlem uygulanırken, el konulan ürünler Sahil Park Zabıta Karakolu’na getirildi. Karakolda denetimlerle ilgili zabıta ekiplerinden bilgi alan ve ürünleri inceleyen Belediye Başkanı Pınarbaşı, denetimlerin aralıksız sürdürülmesini istedi. Hiçbir gıda ürününün sağlıksız ortamda üretilmesine veya satılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Pınarbaşı, “Son tüketim tarihi geçmiş gıdalara da kesinlikle geçit verilmeyecek. Çünkü halkın sağlığı her şeyden önce gelir” dedi.
Esnafı da daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Başkan Pınarbaşı, “Hiçbir şey sağlıktan daha değerli değildir. 3-5 lira kazanacağız diye insanlarımızın sağlığını tehlikeye atmayalım. Son tüketim tarihi geçmiş ürünleri raflardan indirelim, vatandaşa kesinlikle satmayalım. Ayrıca, hiçbir izne tabi olmadan, merdiven altı imalathanelerde, sağlıksız koşullarda üretilen ürünleri raflarımıza koymayalım. Bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olalım” şeklinde konuştu. Uyarılarını sürdüren Pınarbaşı, "Evinde çocuğunuza yedirmeyeceğimiz gıdayı tezgahımıza koymayın. Empati kurun. Bu gıdaları satmak vicdansızlıktır" diye konuştu.
Denetimler sırasında tutanak karşılığı el konulan salça, makarna, yağ, ketçap, meşrubat ve süt gibi ürünler, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın incelemelerinin ardından imha edildi.