Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, çevrelerinde ihtiyaç sahibi kişilere dağıtmaları için Ortopedik Engelliler Derneği’ne kırtasiye yardımında bulundu. Dernek ile ortak çalışma yapan Demirkol, “Engelli kardeşlerimizin kendi sosyal çevrelerinde, mahallelerinde, komşularına veya o sokakta oturan insanlara dağıtmak üzere kendilerine kırtasiye desteği getirdik” dedi.
Demirkol, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri Abdulkadir Altundağ, Erdal Deniz ve Hasan Kaya ile birlikte Ortopedik Engelliler Derneği Şanlıurfa Şubesi’ni ziyaret etti. Demirkol ve beraberindekileri, burada Dernek Başkanı Hüseyin Şat ve dernek üyeleri karşıladı. Dernek üyelerinin çevrelerinde ihtiyaç sahibi olan öğrencilere dağıtmaları amacıyla derneğe kırtasiye malzemeleri getiren Başkan Demirkol, malzemeleri Dernek Başkanı Şat’a teslim etti.
“Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol sadece bugün değil her zaman yanımızda oluyor” diyen Dernek Başkanı Hüseyin Şat, yaptığı açıklamada, “Bugün bu manevi havayı, bu desteği bize verdiği için çok mutluyuz. Başkanımız Fevzi Demirkol’un sürekli bütün ihtiyaçlarımızda yanımızda olduğu için kendisine çok teşekkür ederim” dedi.
Demirkol’da, engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını ifade etti. Demirkol, eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte başlanılan kırtasiye yardımında Ortopedik Engelliler Derneği ile de ortak çalışma yaptıklarını anlatarak, “Bizim engelliler ile ilgili geçmişte de birlikteliğimiz ve beraberliğimiz var. Fırsat buldukça kendilerini sürekli ziyaret ederek kendileri ile hasbihalde bulunuyoruz. Bugün de engelli kardeşlerimizin kendi sosyal çevrelerinde, mahallelerinde, komşularına veya o sokakta oturan insanlara dağıtmak üzere kendilerine kırtasiye desteği getirdik. Kırtasiye desteğini engelli kardeşlerimiz bulundukları bölgelerde dağıtacaklar. Engelliler ile ilgili bizim düşüncemiz şu; herkes bir gün engelli olabilir. Bunu hiç kimsenin unutmaması gerekir. İkinci olarak da engellilerin sadece fiziksel şartlarda kendilerine imkan sağlamak vazifemiz değildir. Bu vazifemizdir ama sadece bu vazifemiz değildir. Beynimizdeki ve düşüncemizdeki engelleri ortadan kaldırmamız lazım. Ondan sonrasında hep birlikte bu devlet benim, bu ülke benim, bu bayrak benim, bu ezan benim ve milletin bölünmez bütünlüğünü, vatanın bölünmez bütünlüğünü hep birlikte savunmamız lazım” şeklinde konuştu.