Şanlıurfa’nın alışveriş ve sosyal yaşam merkezi Piazza AVM, ziyaretçilerini erken teşhiste hayat kurtaran kanser tarama testleri hakkında bilgilendirdi. Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri tarafından Piazza AVM’ye kurulan stantta ziyaretçilere meme, rahim ağzı, kalın bağırsak ve prostat kanserleri hakkında bilgi verilerek, broşürler dağıtıldı.
Bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayan Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kanserle mücadelede önemli bir adım attı. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün desteğiyle Piazza AVM’de kurulan stantta kanser konusunda ziyaretçilere bilgi verildi. Stant görevlileri, kanser taramalarının hayat kurtardığını belirtirken, kanserin önlenebilir, teşhis ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.
Erken teşhis, tedavide başarıyı artırıyor
Kanserin erken evrede teşhisinin, tedavinin başarısını artırdığını vurgulayan görevliler, erken teşhis için kişinin herhangi bir yakınması olmasa dahi rahim ağzı, meme, kalın bağırsak ve prostat kanserleri için kanser tarama testleri yaptırmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.
Görevlilerce dağıtılan "Meme Kanseri” başlıklı broşürde, meme kanserini teşhis etmenin en etkili yolunun, düzenli mamografi çektirmek olduğu belirtildi. Özellikle 40 ile 69 yaş grubu arasındaki kadınların mutlaka tavsiye edilen aralıklarla bir uzmana başvurmaları gerektiği vurgulandı.
Broşürlerde ayrıca, ücretsiz sağlık taraması için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) başvurulabileceği ve randevu alınarak taramaların gerçekleştirilebileceği ifade edildi.