Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Amara Kültür Merkezi yakınlarında, bir basın açıklaması sırasında meydana gelen patlamada 28 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 100 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Patlama, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının Kobani'yle ilgili açıklama yaptığı sırada meydana geldiği bildirildi. Patlamanın sebebinin intihar saldırısı olabileceği belirtildi. Suruç kaymakamı da intihar saldırısı ihtimalinin olabileceğini kaydetti. Polis ve asker, patlamanın meydana geldiği alanda güvenlik koridoru oluşturdu.

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde intihar saldırısı meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Şanlıurfa kent merkezinden takviye polis ekipleri gönderildi. İstanbul ve Ankara'dan Kobani'ye destek için giden 300 kişilik ESP'li gençlerin hedef alındığı belirtiliyor. Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, patlamanın basın açıklaması sırasında meydana geldiği belirtiliyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Saldırıya ilişkin Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu, CHP bölgeye heyet gönderiyor, HDP ise toplanıyor.

CANLI BOMBA 18 YAŞINA KIZ İDDİASI

Saldırının bahçede gençlerin arasına giren IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kadın tarafından gerçekleştiği iddiası bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya ilişkin Şanlıurfa Valisi'nden bilgi aldı.

KILIÇDAROĞLU: TERÖRÜ VE ONU BESLEYENLERİ LANETLİYORUM

Kılıçdaroğlu olaya ilişkin, "Terörü ve onu besleyenleri lanetliyorum. Gencecik evlatlarımızı kaybetmenin acısı tarifsiz" açıklaması yaptı.

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: DAHA ÖNCE DE DİKKAT ÇEKTİĞİMİZ KONULAR BUNLAR

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suruç'taki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada; "Daha önce dikkat çektiğimiz konular bunlar. Ölenlere başsağlığı diliyorum" dedi

HEDEFTE ONLAR VARDI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Patlamada 25'ten fazla kişi öldü, 100'ün üzerinde de yaralı var. NTV'ye konuşan gazeteci Fikret Bila hedefin, Kobani'ye geçmek üzere Suruç'a gelen gençler olduğunu belirtti.

NTV'ye konuşan gazeteci Fikret Bila, saldırının hedefinin Kobani'nin yeniden inşası için bölgeye gitmek isteyen gençler olduğunu kaydetti.Saldırı sonrası güvenlik önlemlerinin artırılacağını kaydeden Bila, "Güvenli bölge talebi tekrar gündeme gelebilir. Sınırda yaşanan olaylar iç güvenliğini tehdit eden boyutlardaydı. Bu tür girişimler Türkiye'deki sosyal çatışmaları başlatmak için yapılmış olabilir" diye konuştu.