Şanlıurfa’da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Şehitlik Anıtında bir program düzenlendi. Muhtarlar program öncesi ise Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Vali Tuna, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tüm Şanlıurfalı muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlara büyük önem veriyor. Bizler de muhtarlarımızla iletişim halinde olarak, vatandaşlarımıza hizmetlerin en iyi şekilde ulaştırılması konusunda elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Ziyarete, Şanlıurfalı muhtarlar adına, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Halil Haktankaçmaz, Eyyübiye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kestop, Haliliye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Deniz, Karaköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çiftçi ve GAP Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Demir katıldı.
Valilik ziyaretinin ardından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Şehitlik Anıtına Şanlıurfalı muhtarlar tarafından çelenk bırakıldı. Tüm muhtarların katıldığı çelenk sunma programında bir açıklama yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Halil Haktankaçmaz, 19 Ekim’i yasallaştırarak Muhtarlar Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve mecliste grubu bulunan partilere teşekkür etti. Bundan sonra her yıl Muhtarlar Gününü coşkulu bir şekilde kutlayacaklarını belirten Haktankaçmaz, tüm muhtarların muhtarlar gününü kutladı.