Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçedeki engelli derneklerini ziyaret ederek, yemekte bir araya geldi.
Sabah saatlerinde Siverek Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Başkan Yılmaz ardından Siverek Engelliler Spor Kulübü üyeleriyle bir araya geldi. Engelli vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Yılmaz, istek ve taleplerini dinledi.
Saat 13.00’te Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde engelli vatandaşlarla yeniden bir araya gelen Belediye Başkanı Resul Yılmaz, engelli vatandaşlar onuruna yemekli bir program düzenledi. Ailelerinde katıldığı programda, Başkan Yılmaz masaları dolaşarak engelli vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Engellilerimiz bizim için birer değerdir. Bizim anlayışımızda engellileri sadece 3 Aralık günü hatırlamak diye bir şey söz konusu değil. Şunu belirtmek isterim ki bizler için her biriniz ayrı değerlisiniz ve sizlerden daha çok öğreneceklerimiz var” dedi. Engelli olmanın kesinlikle eksiklik olmadığını belirten Yılmaz, “Bu dünyada yaşayan herkes yarının engelli adayıdır. Bu bilinçte olup bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bundan önce nasıl ki sık aralıklarla bir araya geldiysek bundan sonra da aynı şekilde bir araya gelmeye devam edeceğiz. Her zaman için sorunlarınıza duyarlı olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim. Taleplerinizi de imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Engelli dernek başkanları Çetin Kurbaş ve Feridun Şenateş, Belediye Başkanı Resul Yılmaz’a ziyareti ve yemek programı için teşekkür etti.