Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Eğitim Bir-Sen temsilciliğince ödüllü Kuran-ı Kerim meali sınavı yapılacak.
Geçtiğimiz yıl sendika tarafından öğrenciler arasında düzenlenen ilmihal sınavına beş bin öğrenci katılmış, dereceye girenlere çeşitli ödüller verilmişti. Siverek Eğitim Bir-Sen bu yıl düzenleyeceği ödüllü Kuran-ı Kerim meali sınavına öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerde katılabilecek.
Hasan Çelebi mahallesindeki Yusuf Sami Kız İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına sendika temsilcileri ile öğretmenler katıldı. Sınav Koordinatörü Yusuf Sami Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gedikli katılımcılara sınavla ilgili bilgi vererek, sınav koşullarını, sınavda görev alacak gönüllü öğretmenlere görev ve sorumluluklarını anlattı.
Siverek genelini kapsayacak ikinci büyük yarışmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Eğitim Bir-Sen Siverek Şube Başkanı Fikret Aslanparçası katılımcılara teşekkür etti. Aslanparçası, “Geçen sene öğrenciler arasında yaptığımız ilmihal sınavına ortaokul ve liselerden yaklaşık 5 bin beş bin öğrencimiz katılmıştı. Bu yıl yapacağımız sınavda ise sadece öğrencilerle sınırlı kalmadık. İlçede görev yapan tüm öğretmenlerin başvuruda bulunacağı geniş kapsamlı bir yarışma yapıyoruz. Amacımız yarışmadan çok öğrencilerimiz ve gençlerimiz arasında manevi duyguları geliştirmek her eve bir Kuran-ı Kerim armağan etmektir başvurularımız başladı. Sınavlarda görev alacak ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başvuruları başlayan ödüllü Kuran-ı Kerim meali sınavına başvuruların 6 Ocak 2017 tarihinde sona ereceği belirtildi. Öğrencilerin sınava 19.02.2017 tarihinde gireceği, öğretmenlerin katılacağı sınavın ise 26.02.2017’de yapılacağı bildirildi.
Sınavda dereceye giren öğrencilere para ve altın ödülü verileceği belirtilirken, dereceye girecek öğretmenlerin umreye gönderileceği ifade edildi.