Yücel Küçükaltun (56)  Ankara’dan  izinli gelmiş olduğu memleketinde ayı saldırısına uğradı. Yücel Küçükaltun ayı saldırısında yara almadan kurtuldu.

Ankara’dan senelik iznini geçirmek üzere Artvin’in Şavşat ilçesine gelen Yücel Küçükaltun ayı saldırısına uğradı. Ayı saldırısı anında aracında hareket halinde olduğu için araca saldıran ayı, aracı kullanan Yücel Küçükaltun’un arabasının kornasına basması sonucu kaçtı.

Şavşat ilçesine bağlı Meşeli köyü Agara Mahallesinde ki evinin bahçesine giren ve orada ürünlere zarar veren ayı ve iki yavrusunu görünce aracına binerek ayıyı ve yavrularını bahçeden çıkarmak isterken ayı bir anda dönerek araca saldırdı. Araca 1 metre mesafede Yücel Küçükaltun’un aracın kornasına basması sonucu ayı korkarak kaçtı.

Konuyla ilgili olarak Yücel Küçükaltun; “Her yıl olduğu gibi yine senelik izini mi memleketimde geçirmek için köyüme geldim. Köydeki evimizin hemen yanında bulunan bahçemize bir ayı ve iki yavrusunun girdiğini gördük. Biraz seslenmemize rağmen ayı ve yavruları bahçeden çıkmadı. Kapının önünde bulunan aracıma binerek ayıyı çıkarmak istedik. Bir anda Ayı araca doğru saldırdığını gördüm. Araç içerisinde ailem kızım ve yeğenlerim vardı. Arabanın kornasına bastım, ayı kaçtı.  Ayı annelik duygusu ile yavrularını koruma amaçlı araca saldırdığını düşündüm. Elbette onlarda bir can ve içinde bulunduğumuz doğada onlarında yaşam hakkı var. Bu bölgede oldukça çok sayıda ayı saldırıları vakası olmaktadır. Ayıların mahallelerin içine inmemesi için ormanlık alanların veya köyün ormana yakın bölgelerine meyve ağaçları dikilebilir. Tabii onlarda bir can beslenebilmek için mahallelerin içine kadar inmek zorunda kalıyorlar” dedi.