Şavşat Kaymakamlığı, Şavşat Belediyesi ve Şavşat İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından 15 Temmuz şehitleri için hazırlanan "Benim Adım Türkiye" adlı oyun sahnelendi.

Şavşat Belediyesi Düğün Salonunda sahnelenen “Benim Adım Türkiye” adlı oyunu, Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İl Müftü Yardımcısı Mahammed Aydın, Şavşat İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, Şavşat ilçe müftüsü İdris Yavuzyiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Arslan, İl Genel Meclis üyesi Hasan Temiz, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Sunuculuğunu İlçe Müftülüğü personeli Erol Kara’nın yapmış olduğu etkinlikte Merkez Kemalpaşa Camii İmam-Hatibi Kenan Aksakal okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Yardımcısı Muhammed Aydın, “Kurtuluş savaşı ve Çanakkale savaşlarının önemine değindikten sonra 15 Temmuz ruhunu anlattı.

Muhammed Aydın, “15 Temmuz ruhu çok başka bir ruhtu. O gece milletimiz her siyasetten her mezhepten insanımız yine şehadeti yine gazilik ruhu tutmuş ve meydanlara inmiştir. Yine mazlum milletlerin umudu oldu.” Dedi.

Hac ziyaretinde Mısırlı Hacılardan bazılarının söylemlerine de değinen İl Müftü yardımcısı Muhammed Aydın Mısırlı hacıların; “Bizde de darbe oldu. Ama bizler tankların üstüne çıkamadık. Uçaklardan atılan mermilere göğsümüzü siper edemedik. Bizler şahadet şerbetini içebilecek kadar gazi olabilecek kadar eğitimimiz alamamıştık.” Şeklinde ifadelerini anlattı.

Aydın; “Bizler 15 Temmuzda yine mazlum milletlerin umudu olduk. Bizim 15 Temmuz da ayakta durmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimizi yeniden hatırlamak sürekli gönlümüzde ve zihnimizde canlı tutmak için buradayız. Bu programın düzenlenmesinde katkısı olan Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımız Milli eğitim müdürümüz İlçe müftülüğümüz ve bünyesinde çalışan herkese tüm emeği geçenlere ve bu güzel oyunu sergileyen tiyatro ekibimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Daha sonra İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar tiyatrosu sahibi İsmail Gülnar kısa bir konuşma yaparak ‘Sakarya’ şiirini okudu.



Yapılan konuşmalar sonrası, yönetmenliğini İsmail Gülnar’ın yaptığı,  Mehmet Dündar’ın yazdığı ve Nermin Bilgin’in sahne tasarımını yaptığı tek perdelik tiyatro oyunu izleyicilerini duygulandırdı.

Kurtuluş Savaşı esnasında atalarımızın ne kadar zor şartlar altında ve hangi ruh ile vatan için yaptığı fedakarlıkları anlatarak başlayan oyunda, daha sonra FETÖ nün 15 Temmuzda yapmaya kalktığı hain darbe girişiminde yaşanan olaylar ve yine milletimizin devleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda etmesi konusu sahnelendi.

Tiyatro gösterisinin son dakikalarında ellerinde Ay Yıldızlı Bayraklarla sahnede 15 Temmuz gecesinin yaşatılması izleyicilere duygulu anlar yaşattı. İzleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Daha sonra Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İl Müftü yardımcısı Muhammed Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit, sahneye çıkarak,  vatan ve millet sevgisini konu alan oyunu izlemeye gelenlere teşekkür ederek, başarılı bir oyun sergileyen tiyatro yönetmeni İsmail Gülnar başta olmak üzere oyuncuları tek tek tebrik ederek Şavşat tanıtım setleri ve plaketler takdim edildi.