Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk Dünyaca ünlü Şavşat Karagöl üzerinde nikah kıydı

Türkiye’nin Cittaslow unvanlı Artvin'in Şavşat ilçesinde, evlenmek isteyen çift göl üzerinde nikah kıydırarak dünya evine girdi.

Şavşat ilçesine bağlı Çavdarlı Köyünden Zeynep Çetin ve Şavşat Belediyesinde görevli Çamlıca Köyünden Çağlar Durmuş yaklaşık 2 yıllık tanışma süresi sonrası evlilik akitlerini çok özel bir yerde yapmak istediler. İlçenin doğal güzellikleri ile görenleri büyüleyen Karagölde sandalda nikâhlarının kıymasını isteyen çiftlere Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’te destek vererek nikâhlarını Karagölde sandalda kıymaya karar verdi.

Damatın evlilik İçin Evet sesi Karagölde yankılandı

Zeynep Çetin ve Çağlar Durmuş çifti Şavşat Karagölde sandalda düzenlenen nikah töreninde ömür boyu mutluluk için 'evet' dedi. Çiftin nikahını Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk kıydı. Çift Belediye Başkanı Öztürk’ün “eşliğe kabul ediyor musun” sorusuna damat Çağlar Durmuş öğlesine güçlü bir ses ile “Evet” dedi ki ses göl ve çevresinde yankılandı. Damadın evet sesine yaklaşık 400 metre uzaklıkta bulunan göl kenarındaki izleyiciler alkışla karşılık verdi.

Başkan Öztürk evlilik cüzdanını hanımlar daha sadıktır diyerek gelin Zeynep Çetin’e verdikten sonra çifte Kuran-ı Kerim ve Ay Yıldızlı Türk Bayrağı hediye etti.
Nikahtan sonra gölün ortasında açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztük, ilk defa teknede nikah kıydığını söyledi. Başkan Öztürk, "Şavşat halkının hizmetindeyiz. Genç kardeşlerimiz ömürleri boyunca unutmayacakları bir nikahı doğa harikası havadan çekimleri yapıldığında Kalp görüntüsünde olan Şavşat’ın Kalbi Karagölde uygun buldu. Benim için de değişiklik oldu. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

GURBETÇİ ÇİFTLERE AÇIK DAVET

Başkan Öztürk, özellikle yaz aylarında belediye olarak yoğunluk yaşadıklarını ilçemizi Cittaslow kriterleri doğrultusunda hem tanıtımını hem de halkımıza hizmetin en iyisini götürmeye çalışıyoruz. Çiftimize mutluluklar diliyorum. Göl ortasında nikah heyecanlı olduğunu ifade ederek, Gurbette olan ve evlenmek için karar vermiş olan çiftlerimizi de nikahlarını Karagölde kıymaları için davette bulundu.

ÇÖPÜNÜ BIRAKMAYAN TURİST BEKLİYORUZ

Nikah merasimine katılan Belediye Yazı İşleri Müdürü Filiz Özcan’da; “İlçemizi en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Ama ilçemize bilinçli ve doğayı seven, çöpünü bırakmayan turist istiyoruz” dedi.

Damat Çağlar Durmuş ise bugünün kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Biz de birlikteliğimizin ve hayatımızın en önemli anını güzel bir merasim ile göl ortasında yapmaktan oldukça mutlu olduk. Bize bu konuda destek veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gelin Zeynep Çetin’de; “Bu nişanlımın fikriydi. Çok değişik bir duygu ve çok heyecanlıydı. kutluyorduk. Bugün de nikahımızı kıydık, mutluyuz. Belediye Başkanımız geldi. Bizi kırmadı. Herkese teşekkür ederiz. Göl ortasında balıkların içinde sandalda olması daha güzel oldu" diye konuştu.

Gelin ve damat göl ortasında nikahları kıyılırken davetlilerde göl kenarında davul zurna eşliğinde geniş bir halka oluşturup halay çekerek Karagölün etrafında döndüler.

Gelin ve damat gölden iskeleye yanaşırken davetliler tarafından alkışlarla karşılandılar.

Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ile Gelin ve damat göl ortasında kıyılan nikah sonrası Karagölün muhteşem manzarası karşısında davetlilerle birlikte bol bol hatıra fotoğraf çektirdiler.