Şavşat'a bağlı bağlı Kocabey Köyünde Kuran Kursu Hizmet binası ve İmam Evi düzenlenen törenle açıldı. Kocabey Köyünde yapımı tamamlanan Kuran Kursu ve İmam Evinin açılışı Cuma Namazı sonrası dualarla yapıldı

Açılışa Kaymakam Mesut gazi Ambarcı, Belediye Başkan yardımcısı Özcan Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, Şavşat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şennan Arslan, İlçe Müftüsü İrfan Şafak, İlçe Özel İdare Müdürü İbrahim Altun, Kocabey Köyü Muhtarı Elfaz Bulut, daire amirleri ve köylü vatandaşlar katıldı.

Tarihi Kocabey Köyü Camiinde kılınan Cuma namazı sonrası açılışı yapılan Kuran Kursu devlet vatandaş işbirliği ile yapılarak hizmete girdi.

Tekbir ve dualarla açılışı yapılan Kuran Kursu ve İmam Evinin hayırlı olması temennisinde bulunan Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı devletimizin güçlü olduğuna dikkat çekerek son zamanlarda ilçe ve köylerine yapılan hizmetlerin çok önemli ölçüde olduğuna dikkat çekti.

Ambarcı, “Devletimiz her zaman vatandaşının yanındadır. Çok önemli bir ayda şu an açılışını gerçekleştireceğimiz Kuran Kursumuz önemli hizmetler gerçekleştirecektir. Yeni yetişen nesile Kuranın doğru anlatılması ve toplumun her kesimi tarafından Kuran bilgisinin olması için bu gibi Kuran Kursları çok önemlidir. Yapacağımız her işte Allahın rızası esas olmalıdır. Yaptığımız hayır ve hasenatlar bunu yapanların hanesine sevap olarak yazılmaktadır. Buranın yapılışında emeği geçen maddi manevi destek olan herkesten Allah razı olsun. İnşallah buralar Allahın isminin çokça zikredildiği yer olur. Buralardan yetişen hafız olan evlatlarımız kardeşlerimiz bizlerin kurtuluşuna vesile olur. Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Bugün ülkemiz 15-20 yıl öncesine göre çok çok iyi durumda. Devletimizin ilçemize çok büyük hizmetleri oldu. Yaşlılar yaşam yerleşkesi açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binamız açıldı. Şavşat’ımızın hayaliydi Yüksek okulumuz açıldı. Devlet Hastanemiz açıldı. Spor salonumuz bu yılsonuna yetişecek. Çevre yolu çalışmaları devam ediyor. Aş Evini açtık. Burada yoksul ailelerimize evlerinde yemek yapamayan yaşlılarımıza sıcak yemek hizmeti sunuyoruz. Köy yolları içme suları ve daha değişik birçok hizmetler devletimizin katkısı ile gerçekleştirildi. Bugün açılışını yaptığımız Kuran Kursunda çocuklarımız yetişecek. Camilerimiz çocuklarla dolup taşacak. Çocuklarımız Camilerimizi şenlendirecek. Camiler cemaatle güzeldir ama çocuklarla daha da güzelleşiyor. Çocuklarımızın dini eğitim almaları, bu millete, devlete, bayrağa saygılı, sahip çıkacak imanlı nesiller yetiştirmek en büyük arzumuzdur. Bizlere emanet edilen bu çocuklarımıza Kur’an-ın gerçekleriyle bire bir anlatılması gerekiyor. Bu ülkede birileri kendi uydurdukları dinle nesiller yetiştirmeye çalıştı. Kur’an’dan dinden uzak, Siyonizm’e uşaklık edecek olan, sözde din kisvesi adı altında ülkemize saldıranlar oldu. Artık onların yeri yok. Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde çocuklarımız camilerde, görevli arkadaşlarımızla din eğitimlerini alacağına inanıyorum. Burada çocuklarımız Allah’ı öğrenecek, Peygamberi öğrenecek, kitabımızı öğrenecek, dinimizi öğrenecek, güzel ahlakı öğrenecek ve ülkemize hayırlı birer evlat olarak yetişecek.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran ve Şavşat meslek Yüksek Okulu Müdürü Şennan Arslan’da emeği geçenlere teşekkür etti.

Köy Muhtarı Elfaz Bulut’da Kuran Kursu ve İmam Evini yapılışında emeği olan ve açılışta kendilerini yalnız bırakmayan İlçe İdaresine ve vatandaşlara teşekkür ederek, “Allah devletimize zeval vermesin.” Dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesildi. Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı açılışı yapılan İmam Evi ve Kuran Kursunda incelemelerde bulunarak Köy Muhtarı Elfaz Bulut’dan bilgiler aldı.