Şavşat’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle Yapılan Voleybol Turnuvası Tamamlandı. Şampiyon Atatürk Ortaokulu oldu.
 
Şavşat Kaymakamlığı, Şavşat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şavşat Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan voleybol turnuvası final maçı ile tamamlandı.
6 Takımın katılımı ile gerçekleşen turnuvanın finalinde Şavşat Anadolu Çok Programlı Lisesini yenen Şavşat Atatürk Ortaokulu turnuvanın birincisi oldu.



Şavşat Anadolu Çok Programlı Lisesini ile  Şavşat Atatürk Ortaokulu arasında yapılan final müsabakasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, Gençlik ve  Spor İlçe Müdürü Hilmi Atasever, İlçe Milli Eğitim Müdürleri Fatih Bilici, Soner Gögarçin, Belediye Meclis üyesi Oktay Yılmaz, Şavşat Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Nahit Temel, Atatürk Ortaokulu Müdürü Aysun Atabek Altun, öğretmenler öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.
 
24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle alınan karar doğrultusun da yapılan turnuva ilçede güzel bir sosyal etkinli olduğu gibi öğretmenlerde onure edilmiş oldu. Yapılan turnuvaya Şavşat’ta eğitim öğretimine devam etmekte olan 6 okulun öğretmenleri oluşturmuş oldukları takımlarla katıldı. Şavşat Meydancık Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şavşat Atatürk Ortaokulu, Şavşat Anadolu Lisesi, Şavşat Çok Programlı Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Köprüyaka Bölge Okulu, öğretmenlerinden oluşan takımlar katıldı.



Yapılan turnuvada gurup maçlarında bir üst tura çıkmayı garantileyen Meydancık Çok Programlı Lisesi öğretmenleri maç sonu Meydancık’a dönüş yolunda kaza geçirdikleri için turnuvadan çekildi.
İlçede bir sosyal faaliyet olması açısından 24 Kasım Öğretmenler Günü için çeşitli sosyal ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile birlik ve beraberliğin sevgi ve kardeşliğin dostluğun en üst seviyede olduğu bir voleybol turnuvası oldu. Maçların tamamı centilmenlik havası içerisinde geçerken maçlarda hiçbir oyuncu ne sarı nede kırmızı kart görmedi. Maçların tamamını lisanslı hakem Baş Hakem Nurbay Usta,yardımcı Hakem İlker Oktav, çizgi hakemliklerini ise Mahmut Furkan Tekin ve Altay Şahin, masa hakemliğini ise Erol Kara yaptı.
 
Şavşat Meslek Yüksek Okulu Kapalı Spor Salonunda yapılan turnuvada Şavşat Çok Programlı Lisesini 3-0 yenen Şavşat Atatürk Ortaokulu takımı birinci olurken ikincilik Çok Programlı Anadolu Lisesinin oldu. Şavşat Anadolu Lisesi ise 3. Oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hilmi Atasever, yapılan turnuvanın başarılı centilmenlik havasında geçmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.



“Voleybol sporunun sakatlanmaların en az ve çok zevkli bir spor olmasından dolayı bu turnuvanın başarılı oluşu ilçemizde daha geniş katılımlı turnuvaların yapılmasının önünü açmış oldu. Bu tür organizasyonlar gençlerimizin stres atması kahve köşelerinde zaman geçirmesi ayrıca öğrenciler ve öğretmenlerimiz içinde iyi bir sosyal aktivite olmuştur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dediler.

Seyircilere çok zevkli bir voleybol karşılaşmaları izleten öğretmenlerin öğrencilerini öğretmenlerini maçın başından sonuna kadar coşkuyla desteklediler. Maçların centilmenlik havasında geçmesi ve sakatlanan bir oyuncunun tedavisi yapılırken diğer takım oyuncularının da sakatlanan oyuncunun yanına gelerek yardımcı olmaya çalışması güzel görüntülerdi. Maçların tamamlanmasının ardından her iki takım oyuncuları ve seyirci öğrenciler birbiriyle kucaklaşması ise birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunun örnek tablosuydu. Her iki takım öğretmen ve oyuncularının birlikte fotoğraf çekinmeleri ise bu güzel anı ölümsüzleştirmeye yeterdi.



Maçlar bitiminde kazanan ve kaybeden takım oyuncuları ve bütün idareciler birlikte fotoğraf çekindiler