Profesörlerin Şavşat Aşkına Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk Fahri Hemşerilik Beratı verdi.

15 Yaşındayken Van’da arkadaşları ile oynarken gözüne kireç tozu kaçarak görme yeteneğini kaybeden ve birçok doktorun göremez dediği Cesim Yaşar’ın 40 yıl sonra görmesini sağlayan Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan Şimdide Şavşat’ın Görülmesini istiyor ve Şavşat’a ışık olmaya devam ediyor.

Yıllardır defalarca Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret eden Profesörler Şavşat’ın doğal güzellikleri ile büyülendiler. Yaklaşık 60 kişilik bir gurup ile Şavşat’a gelen doktorlar Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’ten Fahri Hemşerilik beratlarını aldılar.

Yılda birkaç kez doktor arkadaş gurubunu Şavşat’a getiren Prof.Dr Ömer Kamil Doğan, “Şavşat’a Profesörler ev doktorlar düzeyinde defalarca ziyaret ettik. Sağ olsun Belediye Başkanımız bize onur belgesi ve Artvinli olmayan ve bizlerle birlikte defalarca Şavşat’a gelen değerli Doktorlarımıza Fahri Hemşerilik Beratı verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Şavşat her yönü ile çok farklı ve güzel bir ilçemiz. Tatilin doyumsuz tadının tek adı Şavşat’tır. Şavşatlı olmaktan gurur duyuyorum. Tanıtım yapıldıkça buraya gelmek isteyen daha çok kişimiz var. . Her Şavşatlı Şavşat’a giderken, uzun yıllar Şavşat’ı görmeyen bir Şavşatlıyı getirsin veya Şavşat’ı hiç görmeyen Şavşatlı olmayan bir arkadaşını getirsin. Ben bunu derneklere de, vakıflara da, herkese söylemişim. En önemlisi tanıtmaktır. Tanıtılmadıktan sonra cennet olsa ne yazar. İşte bu tanıtımı yapmak için ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde guruplar halinde ilk gelişimiz birkaç yıl önce sınıf arkadaşlarımı getirerek oldu. Buraya gelen arkadaşlarımız buralardan çok memnun. Şunu da ayrıca söylemek istiyorum. Bu gezilerden sonra arkadaşlarımız bireysel olarak ta gelmeye başladılar. Bu memleket bizim bizimde bu memlekete borcumuz var. Bu borcumuzu da bu şekilde ödeyebiliyorsak ne mutlu bize. Reçetesiz yaşamın tek adresi Şavşat. Bu doğayı sevmemiz lazım. Şavşat’ı sevdirmemiz lazım” Dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’te Şavşat ilçesini beğenerek defalarca gelen 10 profesöre Fahri Hemşerilik Beratı verdi.

Öztürk; “Bu değerlerimiz ilçemizin tanıtımına çok büyük faydaları oldu. Özellikle yıllarca dışarıda yaşamış ve hiçbir zaman Şavşat’ı unutmamış değerli hocamız Prof.Dr. Ömer Kamil Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Şavşatlı olmadıkları halde Şavşat ilçemizi defalarca ziyaret ederek ve her fırsatta ilçemizin tanıtımını yapan diğer doktorlarımıza da Fahri Hemşerilik Beratı vermekten onur ve gurur duydum. Bizler artık kendilerini Şavşatlı görüyoruz ve her geldiklerinde de Şavşatlıya yakışır bir şekilde ağırlayacağız. Bu Fahri hemşerilerimiz gönüllü turizm elçilerimizdir.” Dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’ten İlçenin gelişimi, dünü ve bugünü ile ilgili bilgiler alan Profesörler ilçe ile ilgili kendi görüş ve düşüncelerini de anlattılar. Hoş bir sohbet havasında geçen ziyaret sonrası Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk kendisini ziyarete gelen Profesörlere “Fahri Hemşerilik Beratı” verdi. Ayrıca ilçenin tanıtım setlerini ve daha değişik tanıtım amaçlı yapılan hediyeler takdim etti.

Şavşat’a kaldıkları sürece Karagöl ve daha değişik bölgeleri gezerek Şavşat’ta eşsiz manzaralarının doyumsuz tadını doya doya yaşadılar.

Profesör Doktor Orhan Ünal; “Daha öncede Şavşat’a geldim. Şavşat’ın güzellikler beni adeta büyüledi. Bu güzelliklerin etkisinde kaldım. Bu güzellikleri aylarca unutamadım. Doğal güzellikleri ile yeşillikleri ile suyu havası her şeyi ile kendimi, mükemmel bir ortama girmiş ve doğal güzelliklerin içerisinde buldum. Yazı ayrı kışı ayrı bir güzel fotoğraf çekmeye doyamadık.” Dedi.

Şavşat ilçesinin tarihi ve coğrafi güzelliklerini oldukça beğenen doktorlar 2015 yılında Cittaslow unvanı alan Şavşat’ta Hükümet konağı önünde ki “Cittaslow Şavşat” yazısı önünde toplu fotoğraf çektirdiler.