Artvin’in Şavşat ilçesinde ilk Kurban Bayramını geçiren yaşlıları Şavşatlı Engelliler ziyaret etti.

Şavşat ilçesinde yapımı tamamlanarak yaşlı misafirlerini kabul eden Türkiye’de ilk ve tek Osmanlı Sokak tipi Yaşlılar Yaşam yerleşkesinde ilk Kurban Bayramını geçiren yaşlıları Şavşat Engelliler Derneği ziyaret etti.



Şavşat Engelliler Derneğinin Naime ve İsmail Yılmaz Yaşlılar Yaşam Yerleşkesindeki yaşlıları ziyaretinde hem duygulu hem de eğlenceli dakikalar yaşandı.

2006 yılından beri hem kurucusu hem de Başkanlığını yapan Dernek Başkanı Nurbay Usta ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapmış oldukları bayram ziyaretinde yaşlılara çeşitli hediyelerin yanı sıra çiçek takdim ettiler.Şavşatlı engellilere çok büyük emekleri olan ve son yapılan Genel Kurulda da dernek yönetim kuruluna girerek başkan yardımcılığı yapan sanatçı (Türkü Kız) Solmaz Akgül yaşlıların isteklerini kırmayarak yaşlıların isteklerinin tamamını okuması yaşlıları bazen duygulandırırken bazen de hareketli türkülerle de eğlendirdi.



Duyabilmesine rağmen konuşama yeteneğini geçirmiş olduğu bir rahatsızlık sonrası kaybeden yaşlı bir dedenin isteklerini bir kağıda yazarak vermesi ve sanatçı (Türkü Kız) Solmaz Akgül’ün okumuş olduğu türkülerle oynaması diğer yaşlılarında türkülere eşlik etmesi güzel görüntülere sahne oldu.

Türkülerle hem duygulanan hem de eğlenen yaşlılar bu ziyaretten duymuş oldukları memnuniyetini defalarca anlattılar.

Yaşlılardan 86 yaşındaki Osman Altun, “Bayram nedeni ile izinliydim. Ama bugün Şavşat Engelliler Derneğinin yaşlılar yaşam yerleşkesine ziyaret yapacaklarını duyduğum için iznimi kesip buraya geldim. Çok çok memnun oldum. Bu derneğin başarılarını biliyorum. Bu bayram gününde buraya yapmış oldukları ziyaret bizleri çok duygulandırdı. Biz burada müdüründen hizmetlisine herkesten çok memnunuz. Şavşat Engelliler Derneği yapmış olduğu bu anlamlı ziyaret bütün yaşlılarımızı memnun etti. Ayrıca derneğin 2. Başkanı olan sanatçı Solmaz Akgül’de muhteşem sesi ile okumuş olduğu türkülerle bazen duygulandık bazen de eğlendik. Kendisini buraya sık sık bekliyoruz. Ayrıca idarecilerimize de bir sitemim var. İlçemizde çeşitli etkinlikler oluyor. Bu etkinliklere dışarıdan sanatçı getirmelerini yadırgıyorum. Çünkü dışarıdan getirmiş oldukları sanatçılarda ne bu kızımızın güzel yüreği gibi yürekleri var nede sesleri var. Böylesine güzel bir ses varken dışarıdan kimi getirirseniz getirin ne bu kızımızın sesi gibi ses olur nede buraya gelip sazsız cazsız türkü okur ne de bu kızımız gibi bu yaşlılara sarılır. Ayrıca bu derneği kuran ve kurulduğu günden beri kendisini engellilere adamış bu engellilere kurslar açan Türkiye’yi gezdiren dernek Başkanı Nurbay Usta’ya hem Şavşatlı engelliler hem de bizler teşekkür ediyoruz.” Dedi.



Yine yaşlılardan birisi ülke gündemine değinen 88 yaşındaki Abdullah Dede; “Artık askerlerimiz Polislerimiz ölmesin. Ben askere gitmek istiyorum. O gençler öleceğine ben öleyim. Ellerim titriyor yaşım 88 ama bıraksınlar bende gidip ben savaşacağım.” dedi.



Yaşlılar Yaşam yerleşkesinin Gülizar ninesi ise; “Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan Allah razı olsun. Ömrü uzun olsun. Onun sayesinde bize burada güzel güzel bakılıyor” dedi.

Şavşat Engelliler derneği Başkanı Nurbay Usta’da; “Yaşlıları ve engellileri anlamak için sadece empati kurmak yeterli. Bu vicdan meselesi. Şu anda yaşamış oldukları hayat kendi tercihleri değildir. Bu insanları hatasız gördüğünüz, bu insanlara güzel bir yaşam sunduğunuz kadar insansınız.” Dedi.



Şavşat Engelliler derneğinin Yaşlılar Yaşam Yerleşkesine yapmış oldukları ziyaret sanatçı ve dernek 2. Başkanı Solmaz Akgül’ün okumuş olduğu bir Şavşat türküsü “Çift Candarma” eşliğinde çekilen halay ile sona erdi.