Merkezi Bursa’da bulunan Şavşat Meşeli Köyü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri yapmış oldukları çok önemli bir çalışma ile İş Adamı Mehmet Arıcan’ın almış olduğu 2 adet Akülü tekerlekli sandalyeden birisini Şavşat Engelliler Derneğine bağışladı.
Meşeli Köyü derneğinin aracılığı ile Yardımsever İş Adamı Mehmet Arıcan almış olduğu tekerlekli sandalye Şavşat Engelliler Derneği tarafından ihtiyaç sahibi olan Burhan Yazar’a ulaştırıldı.

Şavşatlı bir gence el ayak olan Yardımsever Mehmet Arıcan; “Ülkemizde yaklaşık 12 Milyon engelli vardır. Engeller paylaşılınca ortadan kalkar. Bizim amacımızda bu paylaşımı yapmaktır. Bir kardeşimizin engellini azaltma noktasında bir iş yapabiliyorsak o ölçüde mutlu oluruz. Allah bizlere her türlü organımızı en mükemmel bir şekilde yarattı. Bu yaradılış sebebimizin bir bedeli olmalı. Bu bedeli herkes empati kurarak da olsa bir şekilde insanlığın hizmetine sunmalı. Bir insanımıza el ayak olabildiysek ne mutlu bize. Para, pul mevki makam, şan şöhret hepsi geçicidir. Kalıcı olan hizmet ve gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Elimizden gelen her türlü yapmaya her zaman hazırız. Şavşatlı kardeşimize hayırlı olsun.” Dedi.
Bursa Meşeli Köyü Derneği Başkanı Soner Altun’da yapmış olduğu kısa konuşmada; “Bizler çeşitli eğlenceler yapabiliriz. Ama bunları yaparken engelli kardeşlerimizi unutmak kendi insanlığımızı unutmaktır. Bu kardeşlerimiz için dernek yönetim kurulumuz olarak bir çalışma başlattık. Bu çalışma çerçevesinde Bursalı yardımsever iş adamı Mehmet Arıcan bey derneğimize 2 adet Akülü Tekerlekli sandalye bağışladı. Bizde bu tekerlekli sandalyelerden birisini Bursa’da İkamet eden bir kardeşimize bir diğerini ise Şavşat Engelliler Derneği ile irtibata geçerek Şavşat Savaş Köyünde ikamet eden Burhan Yazar kardeşimize verilmek üzere Şavşat’a gönderdik. Şavşat Engelliler derneğimizde bu tekerlekli sandalyeyi yerine ulaştırdı. Bizlere bu Tekerlekli sandalyeyi bağışlayan İş Adamımız Mehmet Arıcan beye sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz. Dernek olarak yapmış olduğumuz çok sayıda faaliyetler arasında engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızda devam edecek.” Dedi.

Meşeli Köyü Muhtarı Adnan Taşdemir’de iş adamı Mehmet Arıcan’a ve Bursa Meşeli Köyü Dernek yönetim kuruluna teşekkür ederek; “Köylülerimin böylesine duyarlı bir davranışları beni çok duygulandırdı. Bizler ve engellilerimizin sahipsiz olmadıklarını gurbetçi hemşerilerimiz her ne kadar köylerinden binlerce km uzakta olsalar da köylerini komşularını dostlarını unutmadıklarını hissetim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şavşat Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurbay Usta’da yapmış olduğu konuşmada memnuniyetini dile getirerek; “1350 Km den gelen bu tekerlekli sandalyenin önemi çok fazladır. Kendisi Artvinli Şavşatlı olmadığı halde ilçemizdeki bir engelli kardeşimize Akülü Tekerlekli Sandalye bağışlayan yardımsever iş adamı Mehmet Arıcan beye ve bu sürecin gelişmesinde ön ayak olan Bursa Meşeli Köyü Derneği Başkanı Soner Altun beye ve bütün yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimizin yaşamış oldukları hayat kendi tercihleri değildir.  Bu kardeşlerimizin görmeyen gözlerine göz, konuşamayan dillerine ses, yürüyemeyen ayaklarına ayak, tutmayan ellerine el olabilen herkese minnet ve şükran borçluyuz.” Dedi.

Bursalı İş Adamı Mehmet Arıcan’ın bağışlamış olduğu akülü tekerlekli sandalye Meşeli Köyü Derneği tarafından Şavşat’a gönderilerek Meşeli Köyü Muhtarı Adnan Taşdemir ve Şavşat Engelliler Derneği tarafından Savaş Köyünde ikamet eden genç Burhan Yazar’a teslim edildi. Tekerlekli sandalyesine kavuşan Burhan Yazar oldukça mutlu olduğunu ifade ederek; “Artık bu akülü tekerlekli sandalye ile hareket alanım daha da genişledi. Bana el ayak oldular. Yardımsever İş Adamımız Mehmet Arıcan beye Meşeli Köyü Derneğine ve Şavşat Engelliler derneğine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.