Artvin’in Şavşat İlçesinde Çıkmış Oldukları Ağaç Üzerinden İnemeyen 2 Ayı Yavrusu Duyarlı Vatandaşlar ve Milli parklar Görevlilerince Kurtarıldı.

Şavşat ilçesinde şehir merkezine 3 Km mesafedeki Köpeklerden korkarak ceviz ağacında mahsur kalan 2 ayı yavrusu duyarlı bölge halkı ve Şavşat Milli Parklar görevlileri tarafından kurtarılarak doğal yaşamlarına gönderildiler.



Şavşat ilçesine bağlı Elmalı (Vanta) köyünde köyün içerisine kadar gelen ayı yavruları köpeklerin hışmına uğrayınca çareyi ceviz ağacına çıkmakta buldu. Ayı yavruları çıktıkları ağaçtan inemeyince imdadına duyarlı vatandaşlar koştu. Olayı Milli Park görevlilerine bildiren vatandaşlar görevlilerin bölgeye gelmesinden sonra ayı yavruları duyarlı vatandaşlar ve Milli parklar görevlilerince kurtarılarak doğal yaşamlarına döndüler. Ayı yavrularını kurtarmaya giden vatandaşlar ve görevliler ayı yavrularına zarar vermemeleri için bölgedeki bütün köpekleri bağlandıktan sonra kurtarma işlemine geçildi. Uzun uğraşlar sonrası 2 ayı yavrusu çıkmış oldukları ağaçtan vatandaşlar ve görevlilerin yardımları ile inerek ormanlık alana doğru giderek gözden kayboldular.

Yıllarca bölgede çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına neden olan hatta sebze ve meyveleri yanı sıra arılarına ve hayvanlarına zarar veren ayılar için vatandaşlar bir espri yapmayı da ihmal etmedi.



BİZ AYILAR İÇİN EKMİYORUZ
Ektikleri ürünlerin ve meyvelerin büyük bir çoğunluğuna zarar verdiğini söyleyen 75 yaşındaki Mahire ve Ali Yazar; “Biz ürünlerimiz ayılar için ekmiyoruz.75 yaşında bu kadar çalışıyor uğraşıyoruz ürünlerimizi bizler değil bizim çocuklarımız, torunlarımız değil ayılar yiyor. Devletimiz bu işe bir çözüm bulsun. Gece komşuya bile oturmaya gidemiyoruz.” dediler. Ayı yavrularını kurtaran duyarlı vatandaşlar; “Bu ayılar artık şehir merkezine köylerimizin içine kadar geliyorlar. Herhalde yakın zamanda manavların önüne kadar gelecekler.” Ayı yavrularını doğal yaşamlarına tekrar gönderilmesini sağlayan vatandaşlar  ayı yavrularına espri yapmayı da ihmal etmediler;  Vatandaşlar; “Bugün biz size zarar vermedik. İnşallah sizlerde büyüyünce bizlere zarar vermezsiniz. Bu iyiliği unutmayın” dediler.