Rize Eğitim iş sendikası Eğitim iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Özlük Hukuk sekr. Maksut Balmuk, Eğitim sekr. Suat Özkolay ve bölge avukatı Ebru Çavdar in anlatımları ve Rize'de 132 okulda örgütlü işyeri temsilcilerinin katılımı  ile Çamlıhemşin de eğitim çalıştayında buluştu. 

Çalıştay hakkında açıklama yapan Rize Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu. "Eğitim de sendikaların dünya ve Türkiye'de ki tarihsel süreci, şube olma yolunda örgütlenme stratejileri, sendikamızın hukuk kazanımları, adli ve idari yargı sürecinde sendikal destek, öğretmen strateji belgesi adı altında ÖĞRETMENLERİN PERFORMANSINI ÖLÇMEYİ amaçlayan yönetmeliğe karşı sendikamızın mücadele tavrı konuları üzerinde duruldu. Türkiye,'nin ve Rize'nin en dinamik sendikası Eğitim iş, MEB çalışanlarının sorunlarına karşı haklı mücadelesini her alanda sürdürmeye devam edecektir." denildi.

Eğitim çalışmasının ardından akşam yemeğinde yöresel müzik ve  Marsis solisti Korhan Özyıldız'ın da sahne aldığı gece davetlilerin tulum eşliğinde horon oynamaları ile sona erdi.