Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı’nın bir otelde gerçekleştirdiği 2. olağan genel kuruluna yoğun katılım oldu. Çevre Eski Bakanı Çaykur Eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcıları, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Halil Çukutli, Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu ile çok sayıda misafir, delege ve üyenin katıldığı genel kurul divanın oluşturulmasıyla başladı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan ÖZ Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek " kongremizin ardından bugün itibariyle, dört yılımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu süreçte şube yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber, emekçi kardeşlerimize en iyi hizmeti vermeye çalıştık. ÇAYKUR işçisi için yaptığımız ilk mücadeleyi kazandık ve mevsimlik işçilerimizin çalışma süresini uzattık. Sosyal haklar konusunda iyileştirmeler yaptık, yeterli mi elbette daha iyilerine layığız” dedi.

"HAYIRLI VE GÜZEL İŞLER YAPMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLDUK"

Karadağ, Çaykur'dan ekmek yiyen kardeşlerimize, yöremize ve memleketimize hayırlı, yararlı ve güzel işler yapmanın gayreti içerisinde olduk. Bölgemizin tüm sorunlarına anında müdahalede bulunuyoruz. Bundan sonrada yeni seçilen şube yönetimimizle beraber emekçi kardeşlerimize sosyal ve ekonomik anlamda yeni haklar ve kazanımlar elde etmek için bütün gücümüzle çalışmaya, işçi kardeşlerimizin hakkını savunmaya ve birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"BİRİNCİLİK KÜRSÜSÜNDE UZUNCA BİR SÜRE KALMAK İSTİYORUZ"

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, Öz Gıda İş Sendikası’nın, 2007 yılından bugüne kadar yaklaşık 11 yıl içerisinde Çaykur dahil bir çok yerde örgütlenmeyi tamamlayarak son dört yılda Türkiye'nin gıda iş kolunda en büyük sendikası olmayı başardığını belirterek “ Bunu bizim için yeterli olarak görmüyoruz. Hem konfederasyon olarak birinci olmayı hedefliyoruz, hem de kendi üye sayımızı daha da arttırarak birincilik kürsüsünde uzunca bir süre kalmak istiyoruz. Gıda sektöründe yer alan önemli bir çok kuruluşta örgütleniyoruz. Sürekli büyümek için çabalıyoruz. Bunda temsilci ve üyelerimizin çok büyük katkıları var. Sizlerinde katkılarıyla hep beraber güçleniyoruz" dedi.

"ÇAYKUR BİR DÜNYA MARKASIDIR"

Hançeroğlu, ÇAYKUR'un bir dünya markası olduğunu vurgulayarak, "ÇAYKUR sadece bölgemizin, Karadeniz'in değil, Türkiye'nin bir markası ve değeridir. ÇAYKUR olmazsa çay olmaz, çay olmazsa başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesi olmaz. Burada sadece 14 bin işçi istifade etmiyor. Bir milyon kişinin istifade ettiği hayati öneme haiz bir kuruluştur. Bu kuruluşlarımıza sahip çıkmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Tek liste ile gidilen seçim sonucunda Sultan Murat Karadağ şube başkanlığına, Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu , Hasan Fehmi Bursalı, Fatih Kandemir Şube Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçildi.